Al doilea site de torrente, ExtraTorrent, s-a închis astăzi!

Data publicare: Joi, 18 Mai, 2017 Total: 3089 accesari

Al doilea site de torrente, ExtraTorrent, s-a închis astăzi!

Pirateria primeşte o nouă lovitură. Al doilea cel mai popular site de torrente, ExtraTorrent a fost închis astăzi, anunţă cei de la capital.ro

 

De astăzi “ExtraTorrent şi toate anexele lui sunt offline. Am şters permanent toate informaţiile. Staţi departe de clone. Mulţumim tuturor suporterilor şi comunităţii”. Este mesajul cu care sunt întâmpinaţi cei care accesează de astăzi celebrul site. Acesta  a fost fondat în luna noiembrie 2006.

Anul trecut, un alt mare site de torrente, KickassTorrents, a fost închis şi fondatorul său arestat. Este vorba de ucraineanul Artem Vaulin. Probabil că pirateria nu va dispărea niciodată, însă acest fapt nu va opri autorităţile să lupte împotriva copierii ilegale de conţinut digital. 

Cele mai mari 30 de  site-uri de torrente generează venituri anuale de 4,4 milioane de dolari, iar portalul BitTorrent  produce 6 milioane de dolari anual, din reclame. Site-uri mai mici pot aduce administratorilor venituri de peste 100.000 de dolari în fiecare an. În total, site-urile pirat generează venituri de 227 de milioane de dolari anual, numai din reclame.