Reţeta săptămânii-Lasagna Bolognese- de Alina Bucatoş

Data publicare: Luni, 01 Mai, 2017 Total: 9470 accesari

Reţeta săptămânii-Lasagna Bolognese- de Alina Bucatoş

Prietenă mea cea mai bună, Raluca, cataloghează mâncarea în două mari categorii : mâncarea care îţi vindecă sufletul şi restul…

 

Honey bunny, să ştii că ai dreptate!!! De fiecare dată când gătesc lasagna, mă gândesc la tine şi la mâncarea ta pentru suflet.

 

Am ajuns la concluzia că până şi mirosul de lasagna, îţi poate vindeca sufletul. Eu gătesc adeseori acest preparat iarna, când viaţă mi se pare mai mohorâtă, şi de multe ori sunt în prag de colaps emoţional. Eu am poreclict lasagna, “mâncarea mea medicament…”

 

După ce înfulec o bucată generoasă de lasagna parcă altfel văd viaţa, iar deciziile pe care altă dată le luăm cu greu, după o mâncare bună parcă nu mai cântăresc într-atât…


 
 

 

Ingrediente :

2 pachete de foi de lasagna

Ulei de măsline

Ingrediente pentru sosul de carne:

700 grame de carne măcinată amestec vită-porc

2 morcovi

250 grame de ciuperci

2 cepe mari

150 ml de vin roşu

350 grame de pastă de roşii

Busuioc, oregano, foi de dafin

Sare şi piper

Ingrediente pentru sosul de caşcaval:

750 ml de smântână lichidă

50 grame de unt

2 căţei de usturoi

300 grame de caşcaval goouda

Nucşoară

Sare şi piper

Extra pentru décor :

Roşii cherry

Frunze de busuioc

Parmezan proaspăt ras

 

Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte în ulei de măsline, până când devine translucidă. Se adaugă carnea măcinată. Se lasă la foc mediu 1 minut, amestecând continuu.

 

Se adaugă morcovii (daţi prin răzătoarea fină), ciupercile tăiate felii, vinul, pastă de roşii şi condimentele.

 

Se lasă la foc mediu, până când sosul scade,reducându-şi volumul la jumătate, iar carnea este fiartă.

 

Sosul de caşcaval: Usturoiul tocat mărunt se prăjeşte în unt, după care se adaugă smântână lichidă.

 

Se unge cu ulei de măsline o tavă cu pereţii înalţi. Se pune un strat de foi lasagna, un strat gros de sos de carne, un alt strat de foi de lasagna şi sos de caşcaval.

 

Se repetă procedeul până când umpleţi tava, ultimul strat rămânând cel de caşcaval.

 

Se ornează cu roşii cherry, busuioc şi parmezan

 

Lasagna se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade C, timp de 20 de minute.