Ambasadorul Vietnamului în România, în vizită la CCIA Arad

Data publicare: Vineri, 28 Aprilie, 2017 Total: 1498 accesari

Ambasadorul Vietnamului în România, în vizită la CCIA Arad

În cursul zilei de joi, 27 aprilie 2017, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, Gherghe Seculici, a primit vizita E.S. Tran Thanh Cong – ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam în România. E.S. a fost însoţit de consilierul comercial din cadrul Ambasadei, domnul Le Ngoc Thi şi de secretarul III, doamna Tran Thi Nga. Delegaţia a fost condusă de managerul firmei Intelligent Triton Consulting System Bucureşti, domnul Dan Bucur.

Discuţiile au vizat posibilitățile de colaborare între județul Arad şi regiunile din Vietnam, potenţialul economic şi oportunităţile de afaceri.

În continuare a avut loc o întâlnire a delegaţiei cu reprezentanţi a 13 firme arădene din diferite domenii de activitate, printre care fabricarea materialului rulant, exportul de cereale, dezvoltare software, turism, distribuţie lemn, etc. Companiile s-au aratăt deschise colaborării şi interesate de oportunităţile oferite de R. S. Vietnam.

Domnul Le Ngoc Thi, consilierul comercial în cadrul Ambasadei, a făcut o prezentare a Vietnamului şi a modului în care această ţară asiatică a evoluat în ultimii ani. De asemenea a prezentat situaţia schimburilor comerciale dintre România şi R.S. Vietnam dar şi destinaţiile turistice şi condiţiile de calătorie în Vietnam. În topul produselor exportate din România spre Vietnam se află cerealele iar principalele produse exportate din Vietnam în România sunt cafeaua, orezul, produsele plastice şi electronice. Delegaţia a vizitat şi centrul expoziţional Expo Arad.

Întrevederea s-a încheiat cu exprimarea reciprocă a disponibilităţii şi deschiderii pentru continuarea şi aprofundarea dialogului iniţiat.