Muzeul Memorial Ioan Slavici și Emil Monția din Șiria a fost vizitat de preșcolarii din Arad

Data publicare: Joi, 27 Aprilie, 2017 Total: 3977 accesari

Muzeul Memorial Ioan Slavici și Emil Monția din Șiria a fost vizitat de preșcolarii din Arad

ȘIRIA. Joi dimineața, un grup de preșcolari din Arad, de la Grădinița Bambi au fost să viziteze Muzeul Memorial "Ioan Slavici și Emil Monția" din Șiria. VEZI GALERIE FOTO 

Micuții au avut la grădiniță, diverse activități, pe timpul vacanței de primăvară, cât timp grădinița este deschisă. Ei au învățat și despre scriitorul Ioan Slavici, precum și despre basmele lui, iar cu acest prilej, educatoarele au organizat o excursie la Șiria.


Laura Mateș, muzeograf la castelul Bohuș din Șiria, din cadrul Muzeului Memorial "Ioan Slavici si Emil Monția" , un om deosebit, cu un suflet de aur i-a primit cu multă bucurie in suflet, pe micuții vizitatori.

Laura Mateș le-a povestit copiilor, cu un talent aparte, viața scriitorului Ioan Slavici, le-a arătat casa părintească (in miniatură) a scriitorului, iar copiii o ascultau cu multă atenție și cu mult drag, în același timp. 

Partea de vest a țării are o mare încărcătură istorică, iar astfel de muzee, ne încânta sufletele și ne încarcă de emoții. Astfel de vizite, cu preșcolari, elevi sau studenți, rămân bine "întipărite" în sufletele celor care le vizitează, rămân o vie amintire. 

Laura Mateș ne-a povestit cu zâmbetul pe buze, că merg în vizită la acest castel din Șiria, persoane din toate colțurile țării, iar bucuria cu care ei sunt primiți le este profund așezata într-un colț al sufletului.

Recomandăm cu drag, tuturor persoanelor, de toate vârstele, să viziteze astfel de locuri atât de frumoase, cu care ne putem mândri.