Jocurile politice şi “enteresul local” lasă gunoaiele pe strazile din Arad

Data publicare: Marti, 25 Aprilie, 2017 Total: 2837 accesari

Jocurile politice şi  “enteresul local” lasă gunoaiele pe strazile din Arad

Bâlci ieftin, joc de glezne, declaraţii cu presa de faţă şi fluturatul “enteresului arădenilor” aşa am putea descrie şedinţa Consiliului Local de astăzi.

 

Mărul discordiei, punctul 1 de pe ordinea de zi, atribuirea temporară, pentru o perioadă de 3 luni a serviciului de salubrizare stradală în municipiul Arad, unei societăţi din subordinea Primăriei, este vorba despre Gospodărirea Comunală S.A., unde acţionar unic este chiar Primăria Municipiului Arad.

 

Având în vedere obiectul  contractului, era nevoie de o hotărâre de consiliu votată de două treimi din numărul de consilieri, adică din 23 de consilieri era nevoie de 16 voturi pentru. S-au obţinut 12 pentru (11 consilieri PNL + 1 consilier independent, Marin Lupaş), împotrivă votând 8 consiolieri locali (7 PSD +1 ALDE).

 

Rezultatul: gunoiaele rămân pe stradă pentru că “aşa vor muschii noştri” am interpretat noi.

 

Justificarea însă este una destul de puerilă, şi anume, cum că societatea mai sus menţionată nu are capacitatea de a efectua acest serviciu, dar şi că ar fi ilegal o astfel de procedură, asta în ciuda asigurării de către secretarul primăriei că această procedură este perfect legală, precum şi asigurarea aparatului tehnic, prezentând documente, cum că aceeaşi societate mai sus menţionată are disponibilitate de personal precum şi poate asigura latură logistică pentru desfăşurarea acestei activităţi pe o perioadă determinată.

 

Nu reuşim să întelegem de ce în momente de cumpănă nu se poate trece peste lupta şi retorica politică doar de dragul de “a-l înfunda” pe adversar, ignorând semnalele arădenilor care au invadat spaţiul virtual cu sesizări legate de această problemă, şi nu reuşim să înţelegem cum o comandă politică poate duce la un asemenea vot, dar poate doar noi nu reuşim să înţelegem.

 

Concluzia este una singură: rămâne cum “ne-am înşeles”, mai avem câteva zile de teme politice cu care să invadăm presa locală, căci altă logică nu găsim.

 

Ce se poate face în acest moment?

 

Există în opinia noastră două soluţii. Una ar fi o nouă şedinţă de CLM, una imediată în care să se reia votul pe această temă, poate chiar în urma invocării unei situaţii de urgenţă, la fel ca în iarna care a trecut când aceeaşi consilieri PSD-ALDE au votat în final prelungirea contractului de ridicare a deşeurilor menajere de la gospodăriile din municipiu, şi atunci în prima fază a fost acelaşi circ mediatic ieftin, de prost gust în care unii s-au jucat cu nervii arădenilor şi voiau să ne vadă îngropaţi în gunoaie, sau, din câte am mai întrebat şi noi în stânga şi dreapta, s-ar putea apela la o societate pentru a efectua acest serviciu până la rezolvarea contestaţiilor care există acum la licitaţia care a avut loc pentru acest serviciu, acest lucru se pare că ar fi posibil fără a mai solicita votarea acestei atribuiri directe consiliului local, însă nu suntem în clar dacă o astfel de procedură este şi perfect legală.

 

Până când consilierii PSD revin la sentimente mai bune faţă de arădeni, noi, cetăţenii rămînem cu circul politic al lor şi cu gunoiul pe stradă.

Ipocrizia este cu atât mai mare cu cât aceeaşi consilieri PSD care astăzi au votat împotriva rezolvării problemei salubrizării stradale în municipiu, participă la acţiuni de ecologizare pe drumurile judeţene, deci, sunt deranjaţi de gunoiul de pe marginea drumului, nu sunt deloc deranjaţi de gunoiul de pe strazile din oraş, mai să fie!


 

T.B.