Zoltan Farmati, un CAVALER la brațul Bătrânei Doamne. De ziua ei!

Data publicare: Miercuri, 19 Aprilie, 2017 Total: 2090 accesari

Zoltan Farmati, un CAVALER la brațul Bătrânei Doamne. De ziua ei!

În ziua în care s-au împlinit 72 de ani de când baronul Francisc Neuman a scris prima pagină a celei mai frumoase povești a Aradului, generații de altădată ale UTA-ei s-au reunit cu suporteri pentru un moment special. Aniversarea din 2017 a fost dublată de evocarea unuia din marii eroi ai începuturilor, Zoltan Farmati, prin volumul ”Cavalerul de la brațul Bătrânei Doamne”.
 

Întâlnirea a găzduit-o Colin Mesz, la Old Lady’s Pub, loc drag utiștilor, iar Gyuri Vaczi II, atacantul de odinioară, a moderat discuțiile centrate în jurul aniversării și, desigur, a marii personalități a lui Farmati.
 

Claudiu Drăgan a vorbit despre mândria de a fi utist, autorii cărții, Ionel Costin și Radu Romanescu, și-au mărturisit gândurile ce i-au încercat în timpul scrierii, iar scriitorul/jurnalistul Petre Don, vechi utist, a făcut o recenzie marcă înregistrată. Nume de marcă din trecutul Bătrânei Doamne precum Ioan Igna, Christos Metskas, Gabor  Biro, Viorel Sima ori Dorel Cura au încălzit atmosfera cu amintiri frumoase, care mențin spiritul UTA-ei dintotdeauna. Invitați speciali: Elisabeta Boros, nepoata lui Zoltan Farmati, pe care marele fotbalist a considerat-o ca pe fiica lui.
 

La mulți ani, UTA! Mulțumim, Zoltan Farmati, pentru tot ce ai oferit!
 

Cartea va fi disponibilă la meciurile pe care UTA le va disputa pe teren propriu.