Lumina Învierii de la Ierusalim a ajuns şi la Arad (Galerie Foto/Video)

Data publicare: Duminica, 16 Aprilie, 2017 Total: 4094 accesari

Lumina Învierii de la Ierusalim a ajuns şi la Arad (Galerie Foto/Video)

Arădenii au luat Lumina Învierii chiar din lumina adusă de la Ierusalim. Moment emoţionant, sâmbătă seara, în faţa catedralei arhiepiscopale din Arad, de unde Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în judeţ.

 

Lumina Sfântă, care a fost adusă la Arad de către reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Aradului şi Consiliului Judeţean Arad,  a fost aşteptată în faţa catedralei Sf.Treime de către zeci de preoţi, în frunte cu Arhiepiscopul Aradului, ÎPS Timotei Seviciu. Lumina Sfântă a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos a ajuns la Arad direct de la Ierusalim cu sprijinul Consiliului Judeţean Arad.

 

Arhiepiscopul Aradului, ÎPS  Timotei Seviciu a preluat Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim şi a împărţit-o apoi tuturor celor prezenţi la catedrală. Preoţii au preluat lumina şi au dus-o în toate bisericiile din judeţ.


ÎPS Timotei Seviciu - Arhiepiscopul Aradului

 
 

Un reprezentant al Arhipescopiei Aradului a mers împreună cu un reprezentant al Consiului Judeţean Arad pe Aeroportul Internaţiomnal Timişoara, de unde au preluat lumina Sfântă de la Ierusalim pe care o adus-o la Arad cu maşina.


Lumia Sfântă ajunsă cu avionul pe Aeroportul Internaţional Timişoara





Printre cei care au aşteptat lumina de la Ierusalim s-au aflat mai mulţi primari, în frunte cu primarul municipiului arad, Gheorghe Falcă.

Gheorghe Falcă - primarul Municipiului Arad 

 

Primarii au venit din cele mai îndepărtate localităţi ale judeţului.

 

Pentru o mai bună organizare, protopii din Sebiş şi Ineu vor lua lumina de la Arad şi o vor duce în zonele lor, iar protopopul de la Lipova va lua lumina direct de la Aeroportul din Timişoara.

 

Lumina Sfântă a ajuns în aproape toate bisericile ortodoxe din tot judeţul arad, iar apoi, prin slujba de la miezul nopţii a ajuns la toţii credincioşii care s-au dus la biserică. Acesta este al şaptelea an în care lumina sfântaă ajunge şi la Arad direct de la Ierusalim.

Iustin Cionca - Preşedinte C.J. Arad
 
 

 
Geanina Pistru - Consilier Local Municipal