Abrudan se retrage, Pistru intră în cursa pentru preşedenţia PNL Arad

Data publicare: Luni, 10 Aprilie, 2017 Total: 1722 accesari

Abrudan se retrage, Pistru intră în cursa pentru preşedenţia PNL Arad

Luni dimineaţa, la prima oră,  Călin Adrudan, primarul oraşului Ineu, anunţa într-un comunicat de presă, retragerea candidaturii sale la preşedenţia PNL Arad. La ora 11.00, în conferinţa de presă la sediul PNL Arad, deputatul Eusebiu Pistru îşi anunţă intrarea în cursa pentru şefia PNL Arad. Dacă de dimineaţă, lucrurile păreau simple în filiala arădeană, anunţul lui Eusebiu Pistru complică situaţia pentru data de 20 Aprilie când sunt programate alegerile pentru organizaţia judeţeană.


Astfel, în competiţie pentru scaunul de preşedinte al PNL Arad până în acest moment sunt înscrişi actualul preşedinte, primarul Aradului Gheorghe Falcă şi deputatul Eusebiu Pistru.


„În urma discuțiilor cu o parte din primarii liberali am ajuns la concluzia că organizația PNL Arad nu este pregătită pentru un președinte din vechea gardă de liberali. Astfel că am decis să renunț la candidatura mea în favoarea prietenului și colegului meu, Eusebiu Pistru. Cred cu tărie faptul că deputatul Pistru a demonstrat în toți acești ani că prietenia și unitatea sunt modul său de a lucra în partid. Suntem pe drumul reconstrucției Partidului Național Liberal, o acțiune pornită de la firul ierbii. Consider că indiferent de rezultat, cel mai important lucru este să formăm o echipă unită și puternică, care să aibă la bază adevăratele valori liberale”. a declarat președintele PNL Ineu, Călin Abrudan

 

„Timp de 15 ani am fost alături de Gheorghe Falcă, am avut realizări împreună, iar aceste reușite s-au datorat întregii echipe.  De aceea decizia de astăzi, de a candida la șefia organizației județene, este una extrem de dificilă pentru mine! Însă consider că o competiție onestă și corectă nu face altceva decât să întărească echipa Partidului Național Liberal Arad. Cred că această competiție  va fi una serioasă, fără dușmănii, pentru că indiferent de orice suntem o echipă. Îmi doresc să redevenim organizația cu cele mai bune rezultate la nivel național, îmi doresc ca dialogul și comunicarea deschisă să primeze în orice decizie și aspect politic în interiorul filialei. Indiferent cine va ieși președinte trebuie să continuăm împreună, să ne stabilim obiectivele, iar principalul țel este să ne pregătim oamenii de pe acum pentru câștigarea alegerilor europarlamentare, unde Aradul să aibă un candidat pe loc eligibil. Să nu uităm că în următorii ani ne așteaptă bătălii politice extrem de dificile, pentru câștigarea prezidențialelor, a localelor și a parlamentarelor. Toate acestea nu le vom putea face decât într-o echipă unită!” a declarat candidatul la președenția PNL Arad, deputatul Pistru.