Poliția Română a organizat și desfășurat la nivel naţional “Săptamâna Prevenirii Criminalitaţii” 2017

Data publicare: Luni, 10 Aprilie, 2017 Total: 1121 accesari

Poliția Română a organizat și desfășurat la nivel naţional  “Săptamâna Prevenirii Criminalitaţii” 2017

În perioada 3 - 7 aprilie a.c., Poliția Română, prin structurile de prevenire a criminalității, a organizat și desfășurat la nivel naţional, „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.


Activităţile desfăşurate, selectate în baza priorităţilor Poliţiei Române pentru anul 2017, au drept scop sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unei conduite antivictimale şi antiinfracţionale, precum şi a implicării în activităţi cu caracter preventiv.


În perioada antemenţionată, pe raza județului și municipiului Arad, au fost desfășurate activităţi structurate pe diferite domenii de prevenire, fiecare zi având alocată o altă temă.

În cursul zilei de 3 aprilie- zi alocată prevenirii infracțiunilor de furt- activitățile desfășurate au vizat prevenirea victimizării  persoanelor vulnerabile: vârstnici, persoane care locuiesc în zone izolate ori care se află în imposibilitatea de a se deplasa.
 

In perioada 04-05 aprilie a.c., activitățile desfășurate au vizat prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, în acest sens fiind organizate în mai multe unități de învățământ din Arad, sesiuni de informare privind siguranţa în mediul on-line, accesul legal la un sistem informatic şi prevenirea traficului de persoane.
 

În perioada 6 -7 aprilie, au fost organizate activități pentru prevenirea violenței în mediul familial și a accidentelor rutiere și riscului victimal în rândul pietonilor.