Se introduc în sfârşit şi în Arad cablurile în subteran!

Data publicare: Vineri, 07 Aprilie, 2017 Total: 2592 accesari

Se introduc în sfârşit şi în Arad cablurile în subteran!

În aceste zile a început proiectul de introducere a cablurilor în subteran în municipiul Arad.
 

După 27 de ani de la revoluţie, am înţeles şi noi că este momentul să terminăm cu stufărişul de cabluri care atârnă în mod inestetic pe toţi stâlpii din oraş.

 

Durata lucrărilor este de 3 ani şi vor fi introduse tuburi pe o lungime de peste 120 km astfel încât aspectul oraşului să se schimbe.

 

Primii care au început să-şi introducă cablurile în subteran, este firma RCS-RDS. Lucrările vor fi realizate atât pe străzi principale - 51,6 km, cât şi pe străzi secundare - 22,7 km, dar şi în zonele dintre blocuri - 47,2 km.

 

Furnizorul de internet şi televiziune prin cablu va executa pe cheltuială proprie atât lucrările, cât şi aducerea zonelor afectate la starea iniţială. Speranţa noastră este că aceste lucrări vor fi de calitate, şi spunem asta pentru că avem “exemplele” negative ale altor companii furnizoare de utilitaţi, care au efectuat lucrări de “aducere a zonelor afectate la starea iniţială” mai mult decât îndoielnice, numai stare iniţială nu a fost. Redacţia noastră va urmări cu interes această aducere la starea initială a zonelor în care se lucrează, pentru că dacă a venit timpul să avem astfel de  iniţiative, lăudabile de altfel, trebuie să fie şi făcute la calitatea adecvată.


Primele lucrări se desfăsoară pe Calea Victoriei şi în zona UTA. Aşteptăm cu interes să vedem şi alte companii care au cabluri prin tot oraşul să ia exemplul celor de la RCS-RDS, introducându-şi “măţăraiele” în subteran.