Expoziţie de icoane vechi pe lemn şi sticlă la mănăstirea Maria Radna

Data publicare: Vineri, 07 Aprilie, 2017 Total: 2557 accesari

Expoziţie de icoane vechi pe lemn şi sticlă la mănăstirea Maria Radna

Muzeul Orașului Lipova din cadrul Complexului Muzeal Arad este co-organizator al Expoziției de icoane vechi pe lemn și sticlă, care va fi deschisă pelerinilor în incinta Mănăstirii Maria Radna (Lipova). Vernisajul va avea loc în Duminica Floriilor, 09 aprilie, orele 11.30 (după Sfânta Liturghie).

 

În cadrul expoziției de icoane vechi pe lemn și sticlă sunt expuse și valori de patrimoniu din Colecția ”Ștefan Crișan” a Complexului Muzeal Arad.
 

Colecţia de artă bisericească, donată muzeului arădean de părinții clericului ortodox Ştefan Crişan în anii `80, cuprinde: icoane de sticlă de la Nicula, icoane pe lemn din Transilvania, carte veche şi alte obiecte de cult datând din perioada secolelor XVII - XIX. În colecție, se află, între altele: Noul Testament de la Bălgrad (Alba Iulia, 1648), Îndreptarea legii (Govora, 1652), Sf. Aer, brodat pe catifea neagră (secolele XVI-XVII), icoana pictată de Ștefan Tenețchi, un engolpion episcopal din secolul al XVII-lea), un orar diaconesc (1606), o cruce sculptată în lemn din secolul al XVII-lea).


Mănăstirea Maria Radna (în incinta mănăstirii -- galeria de artă, curtea interioară și parter)

09 aprilie – 04 iunie 2017

Marți-Duminică: 10.00-17.00

 

Organizatori:

Dieceza de Timișoara

Bazilica și Muzeul Maria Radna

Complexul Muzeal Arad/Muzeul Orașului Lipova

 

VERNISAJ: Duminică, 09 aprilie, orele 11.30 (după Sfânta Liturghie)