Anomalie medicala! Acest bărbat are cinci rinichi!

Data publicare: Luni, 03 Aprilie, 2017 Total: 3133 accesari

Anomalie medicala! Acest bărbat are cinci rinichi!

Doctorii au rămas muți de uimire când au aflat în urma unor teste că acest bărbat are cinci rinichi. Este prima persoană din Marea Britanie și a doua în lume care s-a născut cu această malformație.
 

„Aveam dureri de spate de ani de zile, dar de fiecare dată când mergeam la doctor îmi spunea că sunt bine. Într-o dimineață, când m-am dus la toaletă să urinez, am observat că făcusem cu sânge. Am mers imediat la spital și am făcut câteva teste, dar la început medicii au crezut că am pietre la rinichi. Peste câteva zile, m-au chemat să mai fac unele teste. Atunci mi-au spus că am cinci rinichi. Nu mai văzuseră niciodată așa ceva”, a mărturisit Rob Brown, potrivit Daily Star.
 

Doctorii i-au spus că este o adevărată "minune medicală" fiind ei înșiși interesați să-l studieze pe Rob mai amănunțit pentru a afla mai multe. Cu toții se întreabă cum a fost posibil să trăiască atât timp cu cinci rinichi. Povestea lui este atât de incredibilă, că nici măcar prietenii nu l-au crezut atunci când le-a spus.
 

Malformația l-a afectat de-a lungul timpului pentru că deși avea mai mulți rinichi, eliminarea urinei se făcea tot prin două uretre. „Aveam dureri de stomac și de spate, iar în unele zile nu puteam sta nici pe scaun.”
 

Rob are simțul umorului și spune că a fost și o parte bună în această situație pentru că poate să bea mai mult alcool fără să se îmbete pentru că elimină mai ușor lichidele. Acum, medicii se gândesc dacă ar fi bine să îi extragă rinichii pe care îi are în plus, mai ales că sunt uniți între ei. Dacă Rob va dori acest lucru, va fi mai mult decât bucuros să îi doneze unor persoane care au nevoie de un transplant.