Consiliul Judeţean aduce lămuriri şi precizări la acuzele consilierul PSD, Cristian Ispravnic

Data publicare: Sambata, 01 Aprilie, 2017 Total: 1419 accesari

Consiliul Judeţean aduce lămuriri şi precizări la acuzele consilierul PSD, Cristian Ispravnic

În cursul zilei de vineri, consilierul judeţean Cristian Ispravnic  a făcut câteva afirmaţii/acuzaţii în legătură cu Compania de Apă, cu numărul de angajaţi şi cu salariul pe care directorul societăţii îl încasează, arătând cu degetul spre preşedintele consiliului judeţean.


Citeşte ce spune Cristian Ispravnic: 
Bănăţean bătut în pioneze la conducerea Companiei de Apă, pentru că Cionca poate să impună orice la vot


Componența Consiliului de Administrație a Companiei de Apă este, potrivit legii, stabilită de o firmă de consultanță angajată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canalizare, iar Consiliul Județean va avea un reprezentant în noul Consiliul de Administrație.
 

Indiferent de declarațiile populiste care încearcă să îl indice responsabil pentru nivelul de salarizare a personalului din instituțiile subordonate, președintele Consiliului Județean Arad nu are nicio posibilitate legală de a interveni în salarizarea directorului Companiei de Apă.
 

Consilierul județean Cristian Ispravnic, în situația în care consideră că remunerația directorului Companiei de Apă din Arad și a celorlalți directori de Companii de Apă din România, indiferent de culoarea politică a județului, este excesivă, poate iniția un proiect, cu sprijinul parlamentarilor, în vederea schimbării legii și a scăderii salariilor.
 

Consiliul Județean Arad nu acordă sporuri salariale necuvenite sau nelegale, dar nici nu poate încălca legea prin diminuarea salariilor acolo unde nu are dreptul să intervină.
 

Consiliul Județean Arad solicită Companiei de Apă să gestioneze corect și eficient proiectul în valoare de 123 de milioane de euro pe care l-a câștigat și semnat în cadrul Programului Operațional de Infrastructură Mare (POIM), în vederea extinderii corespunzătoare, prin lucrări de bună calitate, a rețelei de apă și canalizare în județul Arad.
 

Președintele Consiliului Județean Arad, dl. Iustin Cionca, precizează, cu privire la acest subiect: „Salariile unor directori care gestionează bugete de sute de milioane de euro trebuie să fie motivante, pentru că acești directori sunt performanți și au o mare răspundere. Îmi doresc ca Guvernul să crească salariile tuturor angajaților, din surse de finanțare în bugetul central, dar și să îi stimuleze pe cât mai mulți manageri să aducă fonduri europene și să gestioneze bine proiectele în care sunt implicați, să aibă rezultate vizibile”.