Florin Tripa (PSD): Conducerea CJA disprețuiește tradițiile județului Arad

Data publicare: Vineri, 31 Martie, 2017 Total: 1245 accesari

Florin Tripa (PSD): Conducerea CJA disprețuiește tradițiile județului Arad

Conducerea Consiliului Județean Arad împarte și banii pentru evenimentele culturale din județ în funcție de apartenența politică a primarilor. Așa s-a ajuns ca evenimente cu o veche tradiție să fie tratate cu dispreț de conducerea CJA, doar pentru că primarii localităților unde se organizează evenimentele respective nu fac parte din PNL.

 

„Conducerea CJA disprețuiește tradițiile județului Arad, doar pentru faptul că un primar sau altul face sau nu parte din PNL. Este cazul Praznicului de Pită Nouă de la Beliu, una dintre cele mai importante sărbători ale județului Arad, cu o tradiție de sute de ani, la care participă arădeni din toate colțurile județului, dar și bihoreni, hunedoreni, timișeni, oameni plecați în străinătate și care se întorc acasă special pentru acest praznic. Dacă în anii trecuți, CJA a acordat o atenție deosebită acestei sărbători, în 2017, mai marii județului au considerat că Praznicul de Pită Nouă de la Beliu nu merită mai mult de 4000 de lei, cât s-a alocat prin Centrul Cultural Județean Arad.


Această sumă infimă a fost alocată din cauza faptului că, începând din 2016, comuna Beliu este condusă de un primar PSD, motiv pentru care conducerea CJA a ținut să pedepsească cetățenii pentru votul dat la alegerile locale, batjocorind totodată o tradiție de sute de ani a județului Arad. Facem un  apel, pe aceatsă cale, către cei care pot sprijini financiar această sărbătoare a comunei Beliu să se alăture eforturilor Primăriei și să nu lăsăm să moară această tradiție, din Dumbrava Beliului, unde localnicii, de secole, transformau sărbătoarea pânii într-un adevărat festin.


Noi vom fi alături de autoritățile locale și promitem că le vom sprijini, din toate punctele de vedere, pentru ca această tradiție să nu moară. Este trist că, pe de o parte, cei de la CJA se bat cu pumnii în piept că vor să sprijnine turismul, tradițiile, cultura, iar pe de altă parte, încearcă să îngroape un eveniment care se organizează de sute de ani, doar din considerente de ordin politic“,
spune deputatul PSD Florin Tripa