Reţeta săptămânii - Waffles cu căpşuni - de Alina Bucatoş

Data publicare: Duminica, 26 Martie, 2017 Total: 7624 accesari

Reţeta săptămânii - Waffles cu căpşuni - de Alina Bucatoş

Pentru mine, de câţiva ani încoace, weekend-ul, înseamnă o tradiţie frumoasă, pe care am transformat-o oarecum şi într-o rutină plină de satisfacţie.
 

Sfârşitul de săptămână mă găseşte de multe ori acasă, iar atunci am destul timp la dispoziţie să creez şi să îmi răsfăţ familia, cu câteva preparate pe care ştiu că le îndrăgesc.
 

Am început să gătesc de mică, şi foarte repede pregătirea mesei a devenit hobby-ul meu favorit, activitatea care îmi aduce şi acum satisfacţii sufleteşti majore.

De fiecare dată când avea ocazia, tatăl meu mai completa colecţia mea de electrocasnice şi aparatură de gătit. Aveam, cred că, vreo 16-17 ani, când tatăl meu mi-a făcut cadou, o presă electrică de waffles. De atunci am început sâmbăta şi duminica să pregătesc micul dejun regal pentru familia mea.

Nu îmi plăcea, şi nu îmi place nici acum să mă complac la un simplu bol cu cereale, şi am început să pregătesc din ce în ce mai multe preparate special pentru micul dejun. Aşa am ajuns şi la waffles cu căpşuni. Un preparat simplu însă deosebit de delicios.



 

 

Ingrediente :

350 de grame de făină

1 plic de drojdie uscată

150 ml de lapte călduţ

50 gr de unt topit

2 ouă

Miezul de la o păstaie de vanilie

5 linguri de zahăr pudra+ extra pentru servit

Ulei pentru copt

Frunze de mentă pentru decor

Căpşuni

Smântână pentru frişcă

 

Într-un bol, amestecaţi drojdia cu untul topit şi laptele călduţ. Lasă-ţi maiaua la crescut 10-15 minute.
 

Într-un bol bateţi bine ouăle până când gălbenuşul se omogenizează cu albuşul şi adăugaţi treptat zahărul pudra şi miezul păstăii de vanilie. Adăugaţi pe rând făină şi maiaua, şi omogenizaţi bine cu telul pentru a nu se forma cocoloaşe.

Lăsaţi aluatul să se odihnească şi să crească 25-30 de minute. Aluatul obţinut trebuie să fie gros însă să curgă cu uşurinţă de pe lingură.
 

Puneţi aparatul de waffles la încălzit, conform instrucţiunilor din ghidul de utilizare şi coaceti waffles-urile.
 

Bateţi smântână pentru frişcă până când obţineţi o frişcă tare. Mie îmi place să adaug în frişcă şi puţină coajă de lămâie sau portocală pentru o aromă mai deosebită.
 

Serviţi waffles-urile cu frişcă, căpşuni şi mentă.