Nu mai fac față numărului mare de urgențe la Pediatrie ! Mame cu copiii în brațe aşteaptă şi trei ore la rând

Data publicare: Joi, 23 Martie, 2017 Total: 11461 accesari

Nu mai fac față numărului mare de urgențe la Pediatrie ! Mame cu copiii în brațe aşteaptă şi trei ore la rând

ARAD. La Spitalul  Clinic Județean de Urgență Arad, ziua de joi a fost una infernală. AFLĂ ce se întâmplă în sala de aşteptare de la Pediatrie


La orele 18:00 doamna L.A. ne-a contactat la telefon să ne prezinte situația în care se afla, la UPU Arad, cu fiica ei de numai 2 ani. "Stau aici de la ora 15:00 când am ajuns cu Salvarea şi este ora 18:00 şi nimeni n-a venit să vadă fetița, care de azi dimineață a vomitat. Nu mi se pare normal să stăm să aşteptăm atât" ne-a spus la telefon mama îngrijorată.


Ajunşi la Urgențe Pediatrie, imaginea tristă pe care am găsit-o acolo ne-a revoltat, într-o mare măsură. Mame cu copiii în brațe, şi nou născuți care aveau doar 2 săptămâni (cu hernie) altul 1 lună, precum şi multe alte cazuri, care stăteau şi de 3 ore în sala de aşteptare.


Doamna L.A care ne-a solicitat ajutorul, necăjită şi revoltată pe bună dreptate ne-a spus că i s-a administrat fetiței o injecție şi a trimis-o acasă. 


Ştim şi cunoaştem situația care este în spital: puțin personal, număr foarte mare de cazuri , iar o doamnă asistentă de pe Ambulanță, foarte cumsecade a stat de vorbă cu noi şi ne-a explicat că sunt cazuri, care au solicitat Ambulanța, fără a fi un caz grav : "Ne-au solicitat foarte multe persoane din zona Ineului, fără a fi cazuri urgente" spune femeia.


Le dăm şi lor dreptate, dar suntem şi de partea mamelor, care stau îngrijorate într-o sala de aşteptare şi se roagă la bunul Dumnezeu să fie alaturi de copilaşi, căci timpul de aşteptare, nu-l ştie nimeni: 1 oră, 2, sau chiar 3, dacă nu şi mai mult. 


Întrebarea este: cine se face vinovat în acest caz? de ce nu se iau măsuri, astfel încât să fie suficient personal, suficiente medicamente şi mai multă răbdare cu părinții îngrijorați ?!