Maestrul Florin Gherghel și pianista Carmen Stettner vă propun un romantic recital cameral

Data publicare: Duminica, 19 Martie, 2017 Total: 1113 accesari

Maestrul Florin Gherghel și pianista Carmen Stettner vă propun un romantic recital cameral

 

Celor care iubesc vioara şi  accept[ provocările  unor audiţii romantice,  Florin Gherghel, concert maestrul orchestrei simfonice, acompaniat de pianista Carmen Stettner,  le dedică în seara echinocţiului de primăvară o colecţie de miniaturi, care provin aproape în exclusivitate din zona  lirismului instrumental.
 

De la titlul care generează  colecţia de salon, Reverie de Ciprian Porumbescu, destinaţiile repertoriale  realizează un definitoriu şi  fascinant portret  al interpretului, bun cunoscător  al unei literaturi  care însumează datele unor violonişti de carieră şi marile lor partituri de recital    (Chanson  polonaise  de Henryk Wieniawsky,  Dans ungar de Frantisek Drdla, Tango Jalousie de Jacob Gade sau Canzonetta medievale de Fritz Kreisler), rafinamentul unor  capodopere precum Meditaţia  de Jules Massenet sau Salut d’amour de Eduard Elgar dar şi teme din coloanele sonore ale ultimelor decenii.
 

Legată de numele senzaţionalului Itzak Perlman, partitura violonistică din  Schindler’s List de John Williams împlineşte  temele de colecţie  ale recitalului, un eveniment propus să se desfăşoare în seara de marţi, 21 martie 2017, la ora 19.00,  în intimitatea  spaţiului de audiţie  al Colegiului de Arte Sabin Drăgoi din Arad (B-dul Revoluíei nr. 20).

 

Marţi 21 Martie  ora 19.00

COLEGIUL DE ARTE SABIN DRĂGOI

RECITAL CAMERAL

FLORIN GHERGHEL  - vioară

CARMEN STETTNER - pian

 

În program lucrări  de Ciprian Porumbescu,  Frantisek Drdla, Henryk Wieniawski, Jules Massenet, Fritz Kreisler, Jacob Gade, Edward Elgar, John Williams