“Arici Supermoto” a început să tureze motoarele în pădurea Ceala! Patru etape din supermoto se vor disputa la “LasVegas” Arad. (Galerie FOTO )

Data publicare: Vineri, 10 Martie, 2017 Total: 3629 accesari

“Arici Supermoto” a început să tureze motoarele în pădurea Ceala! Patru etape din supermoto se vor disputa la “LasVegas” Arad. (Galerie FOTO )

În pădurea Ceala, în weekend-ul trecut , a avut loc primul antrenament de motocross al piloţilor de la Clubul ”Arici Supermoto”,club înfiinţat în anul 2011 de Trăistaru Sorin supranumit “ Ariciu”.

 

Clubul se mândreşte cu câţiva membri/piloţi:

 

- Trăistaru Sorin “Ariciu”: campion naţional la karting în 1987;campion naţional viteză 50cm3 în 1991;campion naţional supermoto în 2011,2012,2013 şi 2016;locul 13 mondial în 2015 şi locul 9 mondial în 2016.

 

- Attila Gergely-campion naţional supermoto clasa hobby;

 

- Trăistaru Florin-campion naţional supermoto clasa hobby în 2016;

 

- Flonta Sorin -locul 4 naţional clasa hobby în 2016;

 

- Cristian Sărac -locul 3 est-european oldtimer,

 

- Adrian Gale şi Răzvan Pinta,proaspăt veniţi în echipa/club.

 

“Ariciu” precizează: " Acest club reuneşte mai multe sporturi pe 2 roţi:supermoto,motocross şi oldtimer,astfel încercând să atragă tinere talente pentru a formă o echipă de juniori.

Scopul principal este de a atrage teribiliştii /vitezomanii la pistă,unde împreună putem învăţa cum să evităm accidentele din trafic,într-un mod câtmai “safety” posibil.

 

În acest an,sunteţi aşteptaţi şi la concursurile de supermoto,care se vor ţine pe pista Las Vegas din Arad,în datele 27-28 mai;17iunie;8-9iulie;2-3septembrie”.

 

Ne-am documentat în legătură cu evenimentele mult aşteptate de iubitorii sportului pe două roţi,din Arad,iar site-ul www.frm.ro- supermoto este generos în a oferi informaţii:

 

“Federaţia Română de Motociclism porneşte în 2017 un nou Campionat Regional în România: la disciplina Supermoto pasionaţii se vor putea întrece într-un cadru legal şi organizat.

 

Scopul acestui demers este acela al atragerii pasionaţilor de motociclism către circuite şi competiţii legal organizate.

Responsabili de bunul mers al proiectului vor fi membrii Comisiei de Supermoto: “Maestru al Sportului” Sorin -Ariciu’- Trăistaru, împreună cu “veteranul” Mario Fantinouli şi Horea Neagă, aceştia punând bazele noului Campionat Regional de Supermoto.

 

Întrecerile sunt programate astfel încât să ofere începătorilor un cadru sigur şi organizat pentru întreceri, câtşi posibilitatea antrenamentelor în vederea participării la întrecerile Campionatului Naţional sau Balcanic, pentru sportivii trecuţi de perioada “junioratului”:

 

În afara celor trei competiţii din Campionatul Regional de Vest, deja programate la Arad, se vor desfăşura şi trei etape din Campionatul naţional individual (o etapă organizată la Arad) .

 

Astfel în Campionatul Regional Vest (CR) :

 

• ETAPĂ 1 – 28 MAI (duminică) ARAD

 

• ETAPĂ 2 – 09 IULIE (duminică) ARAD

 

• ETAPĂ 3 – 03 SEPTEMBRIE (duminică ARAD

 

Sorin “Ariciu’” Trăistaru îşi va pune la dispoziţie experienţa acumulată în anii de pilot profesionist de Supermoto în Campionatul Mondial S1GP, în cadrul unor antrenamente special programate încercând transferul de cunoştinţecătre toţi participanţii doritori:

 

• 06-07 MAI :Sâmbătă şi Duminică

 

• 10-11 IUNIE: Sâmbătă şi Duminică

• 26-27 AUGUST: Sâmbătă şi Duminică

 

 

Mario Fantinouli a contribuit la startul acestui proiect, împărtăşind la disciplina Supermoto experienţa sa înorganizarea competiţiilor regionale, fapt ce se va răsfrânge inclusiv în organizarea acestei noi competiţii.

 

Având în vedere că nouă competiţie regională va pune la dispoziţie tuturor pasionaţilor, indiferent de vârstă sauPregătirea (vor există atât clase de juniori, cât şi de amatori, hobby sau profesionişti), un cadru prietenos pentru începutul aventurii în motorsport, invităm toţi cei interesaţi să ia legătura cu organizatorii pentru a se convinge de imensul potenţial al acestei acţiuni”.

 

În acest moment, Campionatul Naţional de Supermoto are următorul format provizoriu:

 

CAMPIONAT NAŢIONAL INDIVIDUAL ROMÂNIEI (CNIR)

• ETAPĂ 1 – 17-18 IUNIE (Sâmbătă/ Duminică) la ARAD

 

• ETAPĂ 2 – 15-16 IULIE (Sâmbătă / Duminică) la BACĂU / TBC

 

• ETAPĂ 3 – 05-06 AUGUST (Sâmbătă / Duminică) la PREJMER / TBC

 

Vă aşteptăm la competiţiile de Supermoto în lunile iunie,iulie,august şi septembrie!

 

Gazdă va fi pista VIK Power- “Las Vegas” din Micălaca deţinută de Robert Mureşan,multiplul campion naţional,participant în campionatul mondial de superbike la catagoria Superstock 1000.

 

 

 

A consemnat :Viorel Muscă

 

Foto :Marius Buta& F.I.Dolly