Marius Sulincean (PSD) : PNL Arad împarte banii judeţului pe criterii discriminatorii, pedepsind cetăţenii localităţilor care au votat PSD

Data publicare: Miercuri, 08 Martie, 2017 Total: 1025 accesari

Marius Sulincean (PSD) : PNL Arad împarte banii judeţului pe criterii discriminatorii, pedepsind cetăţenii localităţilor care au votat PSD

“PNL Arad nu s-a debarasat de obiceiurile portocalii, lipsite de corectitutidine şi eleganţă de a aloca fonduri în mod dezechilibrat la primăriile din judeţ, pe criterii strict politice”, consideră Marius Sulincean, liderul grupului PSD –ALDE din Consiliul Judeţean.

 

Consilierul judeţean social democrat remarcă că şi în acest an conducerea CJA a aplicat aceeaşi metodologie discriminatorie, în momentul repartiţiei cotei de 20 % din sumele defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale. Cu alte cuvinte, echipa liberală a decis să atribuie sume de bani considerabil mai mici pentru localităţile conduse de primari PSD.

 

 „Vreau să reamintesc faptul că întotdeauna când a fost la guvernare, PSD a reuşit să îşi menţină obiectivitatea necesară şi a eliminat orice criteriu politic discriminatoriu, repartizând corect şi echitabil fonduri tuturor primăriilor din judeţ în funcţie de necesităţi. După cum afirma şi deputatul Florin Tripa, în 2017 Guvernul Grindeanu a alocat Aradului 85 de milioane de lei în plus față de 2016, când ţara a fost condusă în mod iresponsabil de Guvernul zero în frunte cu Dacian Cioloş.
 

Ceea ce a făcut ieri Iustin Cionca şi maşina de vot liberală din CJA a fost să pedepsească cetăţenii din localităţile care au optat la alegerile locale pentru o conducere social-democrată. Dezechilibrele sunt imense şi la o analiză directă apare totala lipsă de logică dar şi voinţa negativă a PNL în ceea ce priveşte atribuirea părtinitoare a banilor. Mai concret, liberalii îşi fac parte ca sumă, cam de 4 ori la nivelul proprilor primării faţă de cele social democrate ( aprox 130 de Ron/ cap locuitor primării PNL- vs. 30 Ron/ cap locuitor primării PSD).
 

 După poveştile declarative cusute cu aţă albă ale conducerii CJA, legate de sprijinirea staţiunii Moneasa, primarul Ioan Herbei se alege în mod ruşinos doar cu 100.000 Ron (1 miliard lei vechi), o sumă infimă pentru necesităţile de dezvoltare şi proiectele ambiţioase ale edilului social-democrat. Din suma totală, 70.000 Ron reprezintă doar o cofinanţare modestă pentru unele lucrări de modernizare, în timp ce diferenţa merge pentru construirea halei pentru centrul PSI şi SMURD. Aşadar, încă o dată PNL demonstrează că „proiectele măreţe” elaborate de conducere nu sunt altceva decât baloane de săpun, menite a cârpi în media imaginea şifonată a partidului la nivel de judeţ.
 

În acest timp, primarul liberal de la Conop, pentru a lua un exemplu, se bucură de o alocare de 500.000 Ron (5 miliarde lei vechi) din care cu generozitate sunt repartizaţi 200.000 Ron (2 miliarde lei vechi) doar pentru construcţia unui sediu de garaj al pompierilor. Aşadar de 6 ori suma pe care primarul din Moneasa o primeşte pentru un obiectiv similar. Asta în vreme ce valoarea totală repartizată este de 5 ori mai mare în favoarea primăriei din Conop.
 

În mod ridicol primăria din Chişineu Criş se alege cu 100.000 Ron (1 miliard lei vechi), sume derizorii de asemenea calibru fiind destinate şi pentru Pâncota sau Lipova. Nu la fel stau lucrurile la Sebiş şi Ineu, unde primarii PNL-işti primesc de 10 ori sumele arondate oraşelor conduse de edili PSD.
 

În concluzie, proverbialul discurs demagogic Falcă-Cionca legat de administraţia corectă în favoarea cetăteanului nu reprezintă decât basme la gura sobei, dar unele cu consecinţe extrem de periculoase pentru locuitorii judeţului.”, precizează consilierul judeţean PSD Marius Sulincean

Notă:  ghidularadean.ro  nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora