Noul parc central al Aradului stă în votul consilierilor locali din şedinţa de marţi

Data publicare: Luni, 27 Februarie, 2017 Total: 2881 accesari

Noul parc central al Aradului stă în votul consilierilor locali din şedinţa de marţi

În ultima zi din februarie, Consiliul Local al Municipiului Arad a convocat consilierii locali pentru o şedinţă extraordinară a CLM. Pe masa acestora este pusă o ordine de zi care cuprinde nu mai puţin de 33 de puncte, iar din acestea, pentru 30 li se cere şi votul.

 

Cel mai important punct de pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a Consiliului Local Muncipal din luna februarie, este achiziţionarea terenului de sub fosta fabrică “Tricoul Roşu”. Terenul este situat pe strada Nelu Aristide Dragomir, nr. 7, şi are o suprafaţă generoasă, de aproape 2,4 hectare. Este cea mai mare suprafaţă din zona centrală a oraşului, pe care nu este construit nimic la acest moment, iar municipalitatea intenţionează să-l achiziţioneze pentru a-l transforma într-un parc. O ideea extraordinară având în vedere nevoia de spaţii verzi, şi de parcuri pe care o are Aradul. 


În acest moment, parcurile centrale se află pe malul râului Mureş, excepţie făcând parcul  Pădurice, recent refăcut din fonduri europene, însă dimensiunile lui sunt destul de mici, actualul teren oferind o suprafaţă extrem de mare pentru un veritabil parc central al oraşului, care, mai mult ca sigur se va uni cu actualul parc de la Pădurice.
 

Pe masa consilierilor locali, în şedinţa de marţi, 28.02. a.c. se află punctul 6 de pe ordinea de zi, în care li se cere acestora votul pentru demararea procedurilor de achiziţie a acestui teren, teren care în acest moment se află în proprietate privată.
 

Dacă proiectul va aduna voturile necesare, şi probabil că va fi un vot unanim în această privinţă, municipalitatea va înainta proprietarului o ofertă pentru acest teren, pe baza unui raport de evaluare a imobilului și a unui Raport de verificare al acestuia.
 

În cazul în care părţile ajung la o înţelegere, se va veni din nou în faţa consilierilor locali pentru ca aceştia să-şi dea acceptul pentru preţul de achiziţie.
 

 

Ce va conţine noul parc?

 

Municipalitatea intenţionează ca în noul parc să existeŞ

- zone verzi,

- zone de agrement și promenadă,

- zonă de servicii comerciale,

- locuri de joacă,

- mobilier urban,

- ateliere de creație și zone de expunere grupuri statuare realizate de elevii de la Liceul de Artă, sau de către alți artiști

- parcări