Cele mai ciudate leacuri anti-mahmureală

Data publicare: Sambata, 25 Februarie, 2017 Total: 4224 accesari

Cele mai ciudate leacuri anti-mahmureală

O vorba din popor spune niciodată să nu spui niciodată. Toţi cei care au trecut vreodată printr-o durere de cap sfâşietoare, de parcă ai făcut impact frontal cu un tir, datorită serii/ zilei dinainte spun : “Eu niciodată nu am să mai beau !”. 


Secolul XXI, ne oferă leacuri anti-mahmureală la îndemână şi sub forma unei pastile. Cu sute de ani în urmă, treaba însă stătea altfel, oamenii fiind din cale afară de ingenioşi şi inventivi. Mai jos sunt câteva remedii anti-mahmureală care te fac să nu mai bei, doar citind despre ele.

 

Finlanda :

Aici, petrecăreţii, nu doar că suferă de dureri de cap, după o noapte lungă, însă se mai şi pedepsesc singuri…ca să nu îşi mai dorească să repete povestea, probabil. Aşadar după o “băută” urmează şi o “bătută”. Că să scape de mahmureală finlandezi, se biciuiau cu crengi de mesteacăn în timpul saunei .

 

Marea Britanie :

Aici treaba e clasică, şi trece cu o prăjeală că la carte. Ouă, bacon, cârnaţi,pâine,ciuperci, fasole. Toate o dată, toate prăjite şi menite să spună Pa-Pa şi celei mai terbile mahmureli. În timpul lui Oliver Cromwel treaba stătea însă altfel. Cei care aveau capul “prins în menghină” se tratau inghiţind un pahar mare de apă murdară din Tamisa.

 

Islanda :

În cazul în care mahmureală ţi-a afectat cu totul, gândirea, poţi încerca un celebrul leac islandez. Aici mahmureală se tratează şi acum cu o terină făcută din creier şi limba de oaie.

 

Italia :

Un vechi proverb sicilian spune, că mahmureală nu poate trece decât dacă mănânci penis uscat de Taur. Bineînţeles, această practică nu mai este de notorietate acum,italienii limitându-se, la un espresso în care stă linguriţă pentru a scapă de mahmureală...

 

Roma antică :

Cunoscuţi că fiind petrecăreţi de cursa lungă, cetăţenii Romei Antice tratatu mahmureala într-un mod mai mult de cât ciudat : a două zi serveau la micul dejun,papagal pane.

 

Turcia :

Te-ai fi aşteptat că o ţară că Turcia, să nu aibe nevoie de leacuri anti-mahmureală.Turci nu sunt băutori înrăiţi, însă atunci când o fac consumă Raki un lichior de anason, care face a două zi ….camera să se învârte. Ca leac, turcii consumă un preparat numit Kokorec. Pentru ca mahmureală să treacă o legendă turcă spune că tot ceea ce conţine stomacul unei oaie,trebuie să ajungă în stomacul “petrecăreţului”,pentru că mahmureală să treacă.

 

Estonia :

Nu ştim, dacă remediul estonian fucţionează sau nu, însă cu siguranţă este foarte amuzant, şi de succes posibil în cazul unei răceli. După o noapte de pomină, estononieni înmoaie şosetele în apă caldă şi vodka (iar apoi bineînţeles le şi încălţa), beau un ceai fierbinte, şi speră să traspire toţi aburii alcolului.

 

Mongolia :

Tot din seria remedii “ciudate”, face parte şi tramentul mongolez.Aici ca să tratezi această boală, mâncai ochi muraţi de berbec. Da…aţi citit bine : ochi muraţi…de berbec !

 

Filipine :

Cu toţi aţi auzit cu siguranţă de balut : un ou de gaşcă,găină sau raţă, care este fiert cu tot cu embrion şi consumat ca atare. Este considerat o delicatesă de către localnici, şi este consumat cu “poftă” după o beţie bună….