Societăți comerciale cu profil silvic, sancționate cu amenzi de peste 30.000 de lei

Data publicare: Marti, 21 Februarie, 2017 Total: 1819 accesari

Societăți comerciale cu profil silvic, sancționate cu amenzi de peste 30.000 de lei

Polițiștii Biroului de Combatere Delicte Silvice împreună cu reprezentanți ai Direcției Silvice Arad, au desfășurat ieri, pe raza localității Felnac, o acțiune cu efective mărite, pe linia transportului, comercializării și depozitării de material lemnos.

 

Astfel, în urma verificărilor efectuate la mai multe unități cu profil silvic, au fost constatate următoarele: în depozitul unei societăți de pe raza localității Felnac, au fost depistați 18,05 metri cubi cherestea de rășinoase pentru care nu existau documente legale de proveniență.

 

Întreaga cantitate de material lemnos a fost indisponibilizată în vederea confiscării, iar conform legii 171/2010, societatea în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 9.000 de lei.

 

Totodată, în urma controalelor efectuate în depozitul unei alte societăți de pe raza aceleiași localități, s-a constatat că administratorul societății ar fi expediat 106 metri cubi lemn de foc, fără a deține documente legale de proveniență.

 

Conform legii 171/2010, societatea în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 25.000 de lei, fiind dispusă și măsura complementară a confiscării valorice a 106 metri cubi lemn de foc.