Bolnavii de cancer din România, duc o lupta dublă : cu boala şi cu sistemul!

Data publicare: Duminica, 19 Februarie, 2017 Total: 2823 accesari

Bolnavii de cancer din România, duc o lupta dublă : cu boala şi cu sistemul!

Bolnavii de cancer din România duc cea mai crâncenă lupta, nu cu boală cum ar fii de intuit ci chiar cu sistemul medical. Acelaşi sistem medical care ar trebuie să poarte o lupta proprie pentru salvarea de vieţii omeneşti, îngreunează refacerea şi însănotoşirea celor care se confruntă cu cumplită boală.

 

Din spitalele româneşti lipsesc din ce în ce mai des şi mai mult, citostatice, medici fiind practic legaţi de mâini şi de picioare, declarându-se neputincioşi.
 

Situaţia a devenit în ultima perioasă de-a dreptul disperată pentru unii pacienţi, care riscă să îşi piardă viaţă, dacă nu primesc cât mai repede medicamentele...
 

Bolnavii de cancer nu luptă doar cu boală, ci şi cu sistemul medical. Din spitalele româneşti lipsesc mai multe citostatice. Aşa că doctorii nu pot administra tratamentele conform protocolului.
 

Tratatementul citostatic pentru un pacient diagnosticat cu cancer costă între 2000 de lei şi 6000 de lei pe luna, sumă de care cei mai mulţi dintre bolnavi nu dispun.
 

În prezent lipsesc 7 citostatice din secţiile de oncopediatrie şi alte 14 din cele în care sunt trataţi pacienţii adulţi diagnosticaţi cu cancer. În timp ce pacienţii se lupta atât cu boala cât şi cu sistemul , reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii declară că în prezent se caută soluţii însă nu se ştie exact când vor găsii o rezolvare pentru problema în cauză.