Fiecare voluntar străin poate deveni un ambasador al Aradului

Data publicare: Vineri, 27 Ianuarie, 2017 Total: 3968 accesari

Fiecare voluntar străin poate deveni un ambasador al Aradului

Şirul dezbaterilor pe marginea viitoarei strategii a turismului arădean, demers iniţiat de Consiliul Judeţean, a consumat o nouă etapă: întâlnirea grupului de lucru cu voluntarii străini şi reprezentanţi ai ONG-urilor arădene implicate în proiecte europene şi voluntariat.
 

Discuţiile s-au întins pe durata a două ore şi au avut ca principal subiect oferta turistică a judeţului Arad – obiective existente şi potenţialul care ar putea fi dezvoltat, promovat şi exploatat, respectiv felul în care este perceput Aradul de străini. În cadrul discuţiilor, s-au identificat mai multe oportunităţi de dezvoltare a turismului arădean, s-au promovat numeroase idei, în special de a atrage tinerii, având în vedere potenţialul arhitectural, istoria, arta, dar şi  cultura vinului. S-a discutat inclusiv despre crearea unei platforme on-line, bilingvă,  mulată cât mai bine pe cerinţele actuale, actualizată permanent şi care să conţină informaţii complete.
 

„Pentru noi, pentru dezvoltarea turismului arădean, este foarte important dialogul cu societatea civilă, cu organizaţiile non-guvernamentale care au ca profil voluntariatul. Acestea, prin schimbul de experienţă cu voluntari din alte ţări, reprezintă o poartă deschisă a Aradului spre străinătate, o modalitate de a ne face mai cunoscuţi. Fiecare voluntar străin pe care îl avem ca oaspete poate deveni un ambasador al Aradului, aşa cum şi voluntarii arădeni care merg în străinătate pot avea acelaşi statut, de ambasadori ai judeţului nostru”, a declarat Daliana Moţiu, şef serviciu al Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turisică al Judeţului Arad. 
 

Surpriza plăcută a întâlnirii a venit din partea voluntarilor din Spania şi Italia, care au avut doar cuvinte de laudă penru arădeni, pentru Arad şi pentru toate locurile pe care le-au vizitat în judeţul nostru. Acestea sunt în Arad pentru o perioadă de 10 luni, în cadrul unui proiect cu Asociaţia Sirinia. Pe de altă parte, au formulat și observații punctuale, cum ar fi nevoia unei aplicații de telefonie mobilă, angajarea de personal vorbitor de limba engleză în instituțiile de cultură, materiale de promovare în limbi de circulație internațională. Și, mai ales, au accentuat faptul că Aradul este mult mai frumos decât îl descriu unii arădeni și nu este deloc un loc plictisitor nici măcar pentru voluntarii ajunși aici de la Roma.