Guvernul își propune să nu acorde tichete cadou sau vouchere de vacanță în anul 2017 pentru bugetari !

Data publicare: Marti, 24 Ianuarie, 2017 Total: 2295 accesari

Guvernul își propune să nu acorde tichete cadou sau vouchere de vacanță în anul 2017 pentru bugetari !

Guvernul își dorește ca pentru perioada 1 martie – 31 decembrie 2017, să prelungeacă măsurile cuprinse în Ordonanța de Urgență nr. 99/2016.


În aceasta OUG, printre aletele, se mentionează că ”instituţiile şi autorităţile publice prevăzute la alin. (1) nu acordă tichete cadou, prime de vacanţă şi vouchere de vacanţă personalului din cadrul acestora.” 

 

 

În proiectul de lege publicat în 23 ianuarie pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice se mai arată că cuantumul brut al salariilor de bază să ramân la nivelul lunii februarie 2017 pentru tot anul curent.

 

”Cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor fucntiei de bază/salariilor funcției de bază/indemnisațiilor de încadrare lunară precum și cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară brut/salariul lunar brut, indemnizația brută de încadrare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice” se arată în proiectul Ministerului Finanțelor Publice.