BREAKING NEWS!!! Iohannis i-a anunțat pe Tăriceanu și pe Dragnea că A DECLANȘAT procedurile pentru organizarea referendumului!

Data publicare: Marti, 24 Ianuarie, 2017 Total: 4271 accesari

BREAKING NEWS!!! Iohannis i-a anunțat pe Tăriceanu și pe Dragnea că A DECLANȘAT procedurile pentru organizarea referendumului!

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis în această dimineața președinților celor două Camere din Parlament (Deputați și Senatori) o scrisoare prin care i-a anunțat că a declanșat procedurile de organizare a referendumului . Iohannis iși dorește prin acest referendum național ca populația țării să decidă dacă se continuă lupta împotriva corupției și dacă in continuare se asigură integritatea funcției publice.


 

Marți, 24 ianuarie a.c., Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanșat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituția României, procedura privind organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la următoarea problemă de interes național:

 

Continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice.

 

În acest sens, Președintele României a transmis o scrisoare președinților celor două Camere solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menționată.

 

Referitor la declanșarea unui referendum național a fost informat și Prim-ministrul României, domnul Sorin Mihai Grindeanu.

 

Vă transmitem în continuare textul scrisorii:

 

București, 24 ianuarie 2017

Domnului Călin POPESCU-TĂRICEANU, Președintele Senatului

Domnului Nicolae-Liviu DRAGNEA, Președintele Camerei Deputaților

Stimate Domnule Președinte al Senatului,

Stimate Domnule Președinte al Camerei Deputaților,

 

În temeiul dispozițiilor art. 90 din Constituția României și al dispozițiilor art. 2 și 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, intenționez să cer poporului să-și exprime, prin referendum, voința suverană cu privire la următoarea problemă de interes național:

 

Continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice.

 

Având în vedere dispozițiile legale menționate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum național referitor la problema sus-menționată.

 

Cu întreaga considerație,

Președintele României,

KLAUS WERNER IOHANNIS



 

Departamentul Comunicare Publică