INTERVIU cu şeful Poliției Rutiere Arad, comisarul şef Goilean Dorin !

Data publicare: Vineri, 20 Ianuarie, 2017 Total: 23151 accesari

INTERVIU cu şeful Poliției Rutiere Arad, comisarul şef Goilean Dorin ! ARAD. Pentru Ghidul Arădean, în EXCLUSIVITATE, comisarul şef Goilean Dorin, şeful Poliției Rutiere ne-a acordat un interviu. "Sunt tată de băiat şi cu siguranță, fiul meu va conduce cel puțin..." VEZI continuarea în cadrul interviului !

Comisarul şef Goilean Dorin este şeful Poliției Rutiere din anul 2011. Este absolvent al Facultății de Drept, specializarea "Ştiințe Juridice" şi al cursului postuniversitar , specializarea "Management" din cadrul Universității de Vest "Vasile Goldiş" Arad şi Colegiul Național de Afaceri Interne Bucureşti.

GHIDUL ARĂDEAN : Ce v-a surprins cel mult şi ce anume v-a şocat, atunci când ați ajuns în Poliția Rutieră?

GOILEAN DORIN : " M-a surprins plăcut profesionalismul oamenilor de la rutieră şi volumul de muncă al acestora. Nu m-a şocat nimic in mod deosebit, dar au fost multe situații cu un ridicat nivel de adrenalină.

GHIDUL ARĂDEAN : Ce obiective v-ați propus pentru următoarea perioadă?

Goilean Dorin : " Pentru 2017 ne-am propus reducerea numărului de persoane decedate din accidente rutiere,cu 3%, față de 2015 şi creşterea nivelului de siguranță rutieră a cetățeanului raportat la atribuțiile şi competențele noastre, prin prezența polițiştilor pe drumurile publice şi creşterea fermității măsurilor luate asupra celor ce încalcă regulile de circulație.

G.A : Mai există în prezent corupția în cadrul Poliției Rutiere?

G.D. : " Pornind de la ideea că şi incompetența generează curupție, sistemul polițienesc este perfectibil. Răspunderea penală pentru fapte de corupție este personală şi avem deschidere totală spre instituțiile abilitate pentru depistarea celor ce nu înțeleg să se conformeze strict cerințelor profesiei. Sistemul polițienesc ar putea fi mai eficient în combaterea corupției , dacă ar proceda, conform unor prevederi legale, la îndepărtarea de acei oameni, care cad testele de integritate, executate de DGA".

G.A. : Când vor avea polițiştii dotări ca şi europenii?

G.D. : " Atunci când achizițiile publice vor fi prevăzute într-o strategie națională, pe termen lung şi vor avea ca şi criterii de atribuire, cea mai bună ofertă din punct de vedere tehnico-economic, mai exact, NU pe criteriul prețului cel mai scăzut."

G.A. : Cât de eficientă este strategia privind monitorizarea video a traficului rutier? Care sunt beneficiile? 

G.D. : " Eficiența monitorizării video a traficului rutier este deja dovedită în mai multe state europene. Beneficiile se pot regăsi direct în reducerea riscului rutier, dar şi în siguranța cetățeanului onest, corect, care nu are nimic de ascuns."


G.A. : Care sunt cele mai aglomerate zone ale municipiului Arad ? 

G.D. : " Sunt zone diferite în funcție de intervalul orar referit. De exemplu, dimineața, zona şcolilor şi grădinițelor, oar după masa, zona piețelor. Rog cetățenii oraşului şi județului nostru să înteleagă faptul că numărul autovehiculelor a crescut constant, în timp ce infrastructura este aceeaşi, rezultatul fiind scăderea fluenței pe anumite artere."

G.A. : În calitate de conducător auto,cum vedeți fluidizarea traficului în Arad?

G.D. : " Este nevoie de stabilirea unor străzi cu sens unic, obținându-se astfel şi locuri de parcare suplimentare".

G.A : Care sunt cauzele principale ce duc la producerea de accidente rutiere şi cum pot fi ele prevenite? Aveți un bilanț al acestora, pe anul 2016 ?

G.D. : " Principalele cauze sunt : 1. VITEZA neadaptată la condițiile de drum, 2. TRAVERSAREA NEREGULAMENTARĂ a pietonilor, 3. ABATERI BICICLIŞTI. 
Aceste cauze pot fi prevenite prin responsabilizarea participanților la trafic, chiar şi prin coerciție, respectiv măsuri administrative. În 2016 şi-au pierdut viața, pe raza județului Arad, un număr de 51 de persoane, mai puțin cu 19 față de 2015. Scăderea este semnificativă, 27% , ceea ce înseamnă că au scăzut consecințele grave ale accidentelor rutiere".

G.A. : Ce sfat aveți pentru părinții celor care au în familie un şofer începător?

G.D.: "Sunt tată de băiat şi cu siguranță, fiul meu va conduce cel puțin un an, cu mine în dreapta. Astfel eu trebuie să mă conving de formarea lui ca şofer şi de atitudinea lui responsabilă în trafic. Sfatul meu este ca toți părinții să facă acelaşi lucru".

G.A. : Ca şi încheiere dorim să vă mulțumim pentru acordarea în EXCLUSIVITATE a acestui interviu şi vă dorim să aveți un an nou cu realizări, şi fără evenimente rutiere !

GOILEAN DORIN : " Doamne ajută !"