UTA va juca pe Gloria şi pe Motorul! Primăria investeşte în gazonul de pe Motorul! (FOTO/VIDEO) - Ghidul Arădean

Data publicare: Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 Total: 5669 accesari

UTA va juca pe Gloria şi pe Motorul! Primăria investeşte în gazonul de pe Motorul! (FOTO/VIDEO) - Ghidul Arădean ARAD: Miercuri, 18 ianuarie 2017, a avut loc la Primăria Municipiului Arad, o conferinţă de presă comună a auorităţilor locale şi a reprezentanţilor clubului de fotbal UTA Arad.


Subiectul principal a fost, "cuiul lui Pepelea", gazonul de pe arena "Motorul", care a pus atât de multe probleme în ultima vreme şi, care ne-a adus în atenşia ţării, din păcate într-un sens negativ.


Primăria Arad va asigura condițiile de desfășurare a activității competiționale a echipei de fotbal UTA în acest sezon pe arena Gloria, începând din luna martie. În paralel, municipalitatea va realiza investiții de modernizare la stadionul Motorul pentru sezonul 2017-2018, care va găzdui meciurile de fotbal până la finalizarea șantierului noului Stadion Municipal Francisc Neuman.
 

Anunțul a fost făcut în conferința de presă organizată în această dimineață de viceprimarul municipiului Arad, domnul Călin Bibarț, alături de care a fost prezent ca reprezentant al echipei UTA, domnul Alexandru Meszar. 


 
“Încep cu o afirmaţie pe care am mai repetat-o, UTA este a Aradului, a tuturor arădenilor, iar cetăţenii este firesc să fie reprezentaţi de Primărie, iar  Primăria este pilonul cel mai important în proiectul Noua UTA , având în vedere că acoperă bugetul clubului în procent de 80%. Ţinând cont de acestea, este normal şi firesc ca soluţia pentru infrastructură să vina tot din partea Primariei.


Ne bucurăm foarte mult de angajamentul făcut azi de Primarie, dar trebuie sa subliniez că este un angajament ambitios care necesită o sincronizare perfectă şi respectarea termenelor în totalitate, deoarece etapele se joacă, datele lor nu pot fi modificate, iar terenurile Gloria si Motorul trebuiesc omologate de FRF, respectiv Gloria până în data de 30 martie pentru Liga a 2-a,  iar arena Motorul până undeva în data de 15 iulie pentru Liga 1.

     
După finalizarea acestei lucrări, şi aici mă refer în special la noul gazon, sunt sigur că arena Motorul va rămâne în continuare în atenţia canalelor mass media naţionale deoarece va fi un GAZON UNIC in Romania, un gazon unic pe care-şi vor dori mai toate echipele să joace. Eu personal (Meszar Alexandru), am călcat pe un gazon de acest gen la Manchester, iarbă naturală perfecta, fără smocuri, fără pământ la suprafaţă, nu se îngălbeneşte, şi nu îngheaţă.
 

Mai mult decât atat gazonul va fi astfel conceput încât liniile de tuşă şi careu să nu necesite trasarea tradiţională …cu var. “ a declarat   Alexandru Meszar, Managerul proiectului UTA BD

 
Viceprimarul Calin Bibart a declarat :
 

“Primele două etape din 2017 ale returului se vor juca pe arena Motorul, în timp ce pe arena Gloria se vor efectua lucrări de amenajarea gazonului(care acum nu este tipic pentru disputarea meciurilor de fotbal), se vor instala tribune metalice pentru cca 2.000 de spectatori, se va omologa pentru Liga a 2-a, apoi echipa UTA Arad primeşte terenul, vestiare în vederea disputării meciurilor din etapa 3-a până la finalul sezonului competitional.
 

Arena Motorul va intra în lucrări ample de drenaj, instalaţii de udat, gazonarea suprafetei de joc cu un gazon stratificat unic in Romania, tribune pănă la 4.000 locuri. Se va omologa la standardele cerute de FRF pentru disputarea meciurilor din Liga 1. Costul estimat al lucrarilor este de 600.000 euro.
 

Dacă UTA va promova în aceasta vara in Liga 1, iar noul stadion Francisc Neuman nu va fi apt să găzduiască, încă meciuri, atunci stadionul Motorul va gazdui meciuri din prima liga şi va rămâne bază de antrenament. Se aşteapta votarea bugetului national, direcţionarea bugetelor către localităţi, pentru a se demara procedura de licitaţie publica a lucrarilor menţionate.”



 


 

 

A consemnat: Viorel Musca

Foto & video Viorel Musca