VESTE BUNĂ pentru copii ! AFLĂ acum despre ce este vorba

Data publicare: Vineri, 09 Decembrie, 2016 Total: 3454 accesari

ESTE OFICIAL ! Mare bucurie în rândul elevilor ! AFLĂ despre ce este vorba !

Elevii vor avea mai puţine teme pentru acasă. Ministrul Educaţiei a semnat ordinul care reglementează numărul de ore pe care elevii îl vor aloca temelor. La clasa pregătitoare NU se vor da teme pentru acasă, iar la nivel primar, timpul alocat temei va fi de MAXIM 1 oră. Elevii de gimnaziu şi cei de liceu vor lucra acasă MAXIM două ore.

Potrivit ordinului, tema va fi stabilită diferenţiat, în funcţie de nivelul de pregătire a elevului. Vor fi trei tipuri de teme: obligatorie, suplimentară şi temă în scopul realizării unor lucrări ample, de sinteză. Cea de sinteză se va da o singură data pe semestru !

Tema obligatorie va avea un nivel mediu de dificultate, astfel încât să poată fi rezolvată de toţi elevii clasei. Această veste îi bucură pe toţi copiii, care spun ei “Nu mai aveau timp nici să doarmă”.


Printre părinţi părerile sunt împărţite.


Vestea că acasă se va lucra mai puţin îi nemulţumeşte pe unii dintre profesori sau pe experţii din educaţie. Ei susţin ideea că pentru rezultate bune e nevoie de exerciţiu şi efort constant. Din punctul lor de vedere, lipsa temelor se va vedea foarte bine în rezultatele de la examenele naţionale, însă părinţii consideră că această decizie a Ministerului este cea mai bună decizie din ultimii cinsprezece ani. “Copiii nu mai au timp să se joace, sau să se odihnească, deoarece sunt mereu stresaţi că au teme şi n-au timp să le termine până seara” spune o mămica din Arad.