Sărbătoarea Sfântului Nicolae este celebrată diferit în fiecare țară! Află acum care sunt CELE MAI INTERESANTE TRADIȚII DIN LUME!

Data publicare: Marti, 06 Decembrie, 2016 Total: 5224 accesari

Dacă pregătitul ghetuțelor pentru Sf. Nicolae stârnește entuziasmul în special între cei mici , trebuie să aflați că în alte țări, oamenii dau un cu totul alt sens ideii de Moș Nicoale. În Albania, spre exemplu, Moșul este considerat un spirit care în noaptea dinspre cinci înspre șase decembrie, permite oricui stă în casă cu ușa deschisă și o lumânare aprinsă să comunice cu lumea de dincolo.

 

Albanezii care doresc să participe la acest ritual trebuie să sacrifice o oaie chiar în ziua de cinci decembrie.

 

În Italia însă lucrurile stau diferit. În ajunul sărbătorii de Moș Nicolae, copiii așează pe masă o farfurie pe care își pun scrisoarea către Moșul. Dimineața, toți copiii își găsesc farfuriile pline cu dulciuri și alte surprize.

 

Țara în care sfântul are cea mai mare importanță este însă Palestina. Se pare că palestinienii îi oferă cea mai mare însemnătate Sfântului Nicolae, mulți pretinzând că l-au văzut ocrotind din calea gloanțelor o biserică ce îi poartă hramul. Sărbătoarea lui Moș Nicoale începe în această țară pe data de 17 decembrie și se încheie două zile mai târziu, pe data de 19 decembrie.  

 

În concluzie, pregătitul ghetuțelor nu este neapărat unicul mod de a-l aștepta pe moșul în seara de cinci decembrie. Moș Nicolae este un personaj internațional de mare anvergură, sărbătorit în multe feluri, în funcție de înțelegerea și priceperea oamenilor.