ÎNFIORĂTOR ! Apa plată plină de bacterii, real pericol pentru români ! AFLĂ care este apa ce ne poate îmbolnăvi

Data publicare: Luni, 07 Noiembrie, 2016 Total: 5615 accesari

Libertatea a verificat 19 sortimente de apă dintr-un supermaket, la Direcția Sanitară Veterinară (DSV) București, iar rezultatele pe care le-au obţinut sunt dezastruoase ! AFLĂ care este apa bună de băut, şi care este apa ce trebuie evitată !

 

Conform rezultatelor obţinute la (DSV) Bucureşti, de către cei de la Libertatea, 11 sticle depășesc limita admisă de bacterii prezente în apă, iar  trei dintre ele depăşesc limita admisă de 15 ori, fiind pline de microorganisme.

 

Testul se referă exclusiv la numărul de bacterii conţinut de un mililitru de apa plată de băut, test repetat de două ori: odată la temperatura de 22 de grade Celsius, apoi la 37 de grade Celsius. La primul test apa nu trebuie să conţină mai mult de 100 de microorganisme (100 ufc/ml), iar la al doilea, standardul este de 20 de microroganisme (20 ufc/ml).

 

“Am luat 19 sticle de pe raft şi le-am dus la DSV. Printre sortimentele testate au fost și trei de import, una dintre ele, San Benedetto, Italia, fiind „apă necurată” campioană, în sesnul că depășește limita de bacterii de 15 ori!

Din cele 19 sticle, doar 8 au trecut testul de curăţenie. Asta însemană că 68% din apa din magazine este plină de bacterii!

Este uimitor că după scandalul din primăvară, când Autoritatea Națională pentru Protecția Consuamtorului (ANPC) a depistat cinci sortimente de apă cu depășiri ale normelor admise, şi nici până astăzi situaţia nu s-a ameliorat, iar românilor li se vinde în continuare otravă pe post de apă de băut” scriu cei de la Libertatea.

O altă problemă a apei îmbuteliate testate de cei de la Libertatea este că în aproxiamtiv 30% din cazuri nu se specifică lotul din care face parte sticla respectivă. Degeaba este detectata o sticlă cu ”otravă” dacă nu apare  numărul de lot, ca să poată fi retras la timp produsul infectat şi a evita îmbolnăviri în masă.

 

De amintit este şi cazul bebeluşilor din Argeş, care au fost infectaţi cu ecoli O26 (s-au înregistrat şi decese), în februarie. În prima fază a anchetei s-a dat vina pe o fabrică de brânzeturi din Curtea de Argeș. După ce a fost închisă fabrica, s-a constatat că acea firmă nu avea nicio vină. Până astăzi, nu se cunoaște oficial cine şi ce a îmbolnăvit acei copii! Îmbolnăvirile pot fi îngrozitoare !

 
 
SURSA FOTO : Libertatea 
 

Este sau nu periculos să bei apă cu microroganisme?  ”Depinde de tipul şi de numărul de microorganisme – adică nu este periculos în toate cazurile. În general însă, în apă nu trebuie să existe decât apă. În al doilea rând standardele de conţinut au fost calculate în urma a numeroase studii, adică este ceva foarte serios care trebuie rspectat. Organismul nu se poate proteja imunitar decât până la o anumită limită, după care se îmbolnăveşte. Iar dacă depăşirea de 15 ori a standardului de microorganisme este cu virus hepatic, de exemplu, îmbolnăvirea este îngrozitoare”, a explicat medicul Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, celor de la Libertatea.

 

Aşadar, toţi românii trebuie să consume cu mare atenţie apa care este cea mai pură şi fără microorganisme.