Dacia pregăteşte lansarea unui nou model. Vezi cum arată şi la ce preţ ajunge!

Data publicare: Marti, 25 Octombrie, 2016 Total: 4379 accesari

Grup Renault se pregăteste să lanseze pe piaţă modelul Dacia Kwid, iar specialiştii în domeniul auto speculează deja că uzinele din România vor prelua şi ele platforma.
 

Modelul Kwid se vrea a fi o maşină ideală pentru mediul urban, uşor şi ieftin de întreţinut cu o motorizare de 0.8 care produce 54 sau 70 cp, motor aspirat, simplu, cu 3 pistoane, economic şi fiabil, cuplat la o transmisie manuală cu 5 trepte care să „fure” din clientela deja consacratelor Toyota Aygo, Citroen C1, Peugeot 108 si Renault Twingo.
 

Un model asemănător cu acelaşi nume se vinde în India începând cu 3500 de Euro, dar care la nivel european va necesita îmbunătăţiri. Totuşi, producătorul insistă asupra costurilor iar din primele estimări, noua Dacie Kwid  va avea un preţ de pornire de la 3500 euro care nu va depăşi preţul de 5500 euro.


Având în vedere că pachetul standard al Daciei Logan vine din fabrică dotat cu ESP, ABS, servodirecţie, 4 airbag-uri, senzori la centura de siguranţă, centuri pretensionate, sistem isofix şi sistem automat de aprindere a luminilor de avarie la frânre bruscă, se poate spune că modelul Kwid va fi unul cel puţin interesant.
 

Dacă zvonurile sunt reale, sunt şanse ca în 2018 să putem vedea cea mai mică Dacie produsă după 1990 ieşind pe uşile uzinei dela Mioveni.