PROGNOZA METEO PENTRU CRĂCIUN ȘI REVELION ! AFLĂ CUM VA FI VREMEA ÎN DECEMBRIE !

Data publicare: Luni, 24 Octombrie, 2016 Total: 4898 accesari

Meteorologii au anuntat prognoza pentru urmatoarele luni. In general temperaturile se vor situa aproape de media ultimilor ani iar precipitatiile vor fi peste media anilor precedenti.
 

În luna NOIEMBRIE temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normal in cea mai mare parte a tarii, posibil mai ridicate, local, in sud, sud-est si vest.
 

Temperaturile cele mai scazute se vor inregistra in Transilvania si Moldova, intre 0 și 5 grade, iar cele mai ridicate valori medii vor fi in Dobrogea, intre 5 si 8 grade Celsius.

 

In zona ARADULUI vor fi in medie temperaturi intre 4 si 7 grade.
 

Cantitatile totale de precipitatii se vor incadra, in general, peste normele climatologice.  Cele mai ridicate cantitati medii de precipitatii vor fi  Oltenia, 31-81l/mp și Maramures 39-77l/mp.
 

In zona Aradului vor cadea precipitatii medii intre 40 și 63 l/mp.
 

In DECEMBRIE temperaturile medii lunare vor fi in general apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului ( -0.8 grade Celsius/Romania)
 

Cele mai scazute temperaturi medii se vor inregistra in Transilvania si Moldova, intre -5 și 0 grade Celsius iar cele mai ridicate temperaturi vor fi in Dobrogea, intre 0 și 3 grade Celsius.
 

In perimetrul ARADULUI vor fi in medie temeraturi cumprinse intre 0 și 2 grade Celsius.
 

Precipitatiile lunare vor fi in general peste normele climatologice, exceptand local estul, nordul si vestul tarii, unde acestea vor apropiate de medii.
 

Cele mai ridicate cantitati medii de precipitatii vor fi in Maramures, intre 42-92l/mp.
 

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.



sursa: ANM