ATENȚIE părinți ! La ce pericol sunt expuși elevii când merg la școală !

Data publicare: Duminica, 18 Septembrie, 2016 Total: 3648 accesari

Școlile și-au primit elevii săptămâna trecută, însă prima zi de școală a trecut, apoi problemele elevilor, legat de pericolul de sănătate la care sunt expuși au început să apară! AFLĂ despre ce este vorba !

 

Zilnic, dimineața vezi copii care se îndreaptă spre școli, cu ghiozdanele în spate. Situația neplăcută este aceea că elevii sunt nevoiți să ducă în spate, zi de zi, ghiozdane care sunt foarte grele.

 

Pe adresa redacției am primit un e-mail de la o mamă , care ne ruga să scriem un articol legat de această problemă. În e-mail Elena.C (ne-a rugat să nu îi precizăm numele întreg) a scris cât cântărește ghiozdanul fiului ei : 5,8 KG !! Aceste lucruri grave, duc la o coloană deformată. Din această cauză tot mai mulți copii suferă de scolioză și cifoză, spun medicii.

 

Spatele elevilor este foarte solicitat, iar părinții trebuie să fie constienți de acest lucru și este indicat să aleagă un rucsac din material ușor (de exemplu pânză, nu piele), cu bretele dublu captușite, late,  spate căptușit, curea pentru șolduri sau un rucsac pe roți.

 

Ce experiment puțeti face chiar acum? Luați giozdanul copiilor și cântăriți-l chiar dumneavoastră. Un copil care cântărește 40 de kilograme ar trebui să ducă în spate MAXIM 4 kilograme, adica 10 la sută din greutatea corpului.

 

Sperăm ca pe viitor, cei din Minister (care suprasolicită programele școlare) cât și cadrele didactice se vor gândi la o soluție, astfel încât, elevii să nu mai fie nevoiți să ducă în spate, zilnic ghiozdane care cântăresc mult peste cât ar trebui.