Poza zilei! - Pandele s-a pierdut cu firea!

Data publicare: Luni, 12 Septembrie, 2016 Total: 3954 accesari

În plină frenezie a începerii noului an şcolar, toată şleahta politică s-a întors acolo unde, de multe ori, am putea crede că n-au fost niciodată: la şcoală.
Fericiţi nevoie mare că s-a ivit încă o oportunitate de a face o „baie de multime” înainte de alegeri, consilierii, deputaţii, senatorii dar mai ales primarii au „scuturat” energic mâinile copiilor de mai, mai să crezi că vor sa le disloce braţele din umăr micuţilor ca să nu poată scrie.

Si cum la capitolul „reabilitarea şcolilor şi a grădiniţelor” majoritatea edililor au rămas repetenţi şi anul acesta iar de manuale noi nici că poate fi vorba, unii au ţinut morţis să puncteze la capitolul „impresie artistică”.

Imaginea zilei vine tocmai de la Voluntari, acolo unde Pandele, soţul Gabrielei Vrânceanu Firea, primarul general al capitalei, „s-a cam pierdut cu Firea”. In loc să stea cuminte în banca lui, acesta a încălecat mai ceva ca Mihai Viteazul, o catedră adusă în curtea şcolii. De la înalţime, edilul şi-a recitat conştiincios discursul asemenea unui elev la serbare, lăsând cu gura căscată toată suflarea adunată în curtea şcolii.

Reacţiile celor adunaţi au fost din cele mai diverse: dacă profesorii s-au jenat de situaţia penibilă iar micuţii chicoteau, părinţii erau de-a dreptul indignaţi. Ba chiar şi popa (preotul) a scăpat cădelniţa din mână văzând grozăvia edilului . Staţi jos, Tovarăşe Pandele! Pentru astăzi, aveţi nota 4 la purtare!

Un panfletuţ astăzi, marca Bogdan Băluţă.