6 fructe care incarca organismul cu energie (calorii / 100g)

Data publicare: Luni, 25 Iulie, 2016 Total: 2576 accesari

   Consumul de fructe este benefic pentru sanatatea organismului, incarcandu-l cu energia necesara sa-l mentina in forma pentru ca tu sa-ti poti duce la bun sfarsit activitatea zilnica.
 

   Daca te-ai hotarat sa-ti schimbi stilul de viata si sa faci mai mult sport este cu atat mai mult necesar sa consumi fructe pentru continutul bogat in fibre, vitamine si minerale. Fructele iti vor revigora rapid organismul obosit si vor readuce la normal nivelul de apa pierduta prin transpiratie, precum si rezerva de glicogen din masa musculara. De aici se intelege ca fructele trebuie consumate in special dimineata.
 

   Specialistii nutritionisti recomanda consumul de fructe si la gustarile dintre mese, adica in jurul orei 11 si dupa-amiaza, in jurul orei 16. Tot specialistii nutritionisti recomanda sa nu mananci fructe seara. Motivul este foarte serios si logic: energia dezvoltata de fructe nu mai poate fi consumata, metabolismul devenind mai lent, iar glucidele din fructe se transforma pe timpul noptii in tesut adipos.
 

   Iata ce fructe poti consuma, de preferinta asa cum le gasesti in natura, dar si sub forma de sucuri cu pulpa, pentru a beneficia si de fibre, separat sau combinate intre ele:
 

   1. Merele

   Merele sunt fructele la indemana oricui si pe care le gasim tot timpul anului. Au un continut mic de calorii, merele contin in medie 50 de calorii la 100 grame, in functie de soi. Contin carbohidrati si antioxidantul quercentina care ne intareste sistemul imunitar. Nu contin grasimi si nici colesterol. Merele incetinesc imbatranirea creierului, reduc aparitia cariilor dentare, intaresc oasele, reduc colesterolul, scad riscul de diabet, imbunatatesc tranzitul intestinal si functionarea colonului.
 

   2. Zmeura

   100 g zmeura contin in jur de 50 de calorii. Este bogata in fibre; fibrele incetinesc digestia, ceea ce iti da senzatia de satietate pentru o perioada mai lunga de timp, motiv pentru care aceste fructe sunt prezente in dietele de slabire. Zmeura contine mangan, mineral ce ajuta la arderea grasimilor din organism. Contine vitamina C si potasiu, ceea ce duce la intarirea sistemului imunitar. Mentine sanatatea vederii si...
 

   Citeste mai mult la:
http://www.grasomega.ro/6-fructe-care-incarca-organismul-cu-energie-calorii-100g/