Adrian Ţolea - „Suntem pregătiţi să intervenim pe drumurile judeţene, pentru reparaţii şi întreţinere”

Data publicare: Miercuri, 02 Martie, 2016 Total: 2126 accesari

   Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, anunţă că se va interveni pe drumurile judeţene imediat ce condiţiile meteo vor permite acest lucru. „Suntem conştienţi de faptul că, la ieşirea din iarnă, drumurile judeţene sunt într-o stare precară. Am evaluat starea drumurilor, am semnat la sfârşitul lunii trecute contractele de reparaţii şi întreţinere şi, în măsura în care vremea ne permite, se va interveni pe drumurile judeţene”, a afirmat Adrian Ţolea.
 

   Dar, preşedintele Adrian Ţolea subliniază că în acest proces trebuie să se ţină cont şi de alte aspecte. „Trebuie să avem în vedere că administrăm circa 1300 de kilometri de drum. Am înţeles criticile apărute, dar de asemenea trebuie să înţelegem că n-am putut interveni pentru repararea drumurilor din cauza timpului nefavorabil. Şi, de altfel, nici normativele nu ne permit să intervenim cu lucrări ample pe timp nefavorabil”, a subliniat Adrian Ţolea.
 

   „Pe această cale, solicit răbdare şi înţelegere din partea cetăţenilor. Vom interveni pentru reparaţii şi întreţinere pe drumurile judeţene, având ca prioritate tronsoanele mai intens circulate. Sunt presiuni în aceste zile, dar sper ca arădenii să înţeleagă şi să nu dea curs acţiunilor de protest iniţiate de persoane care au ca scop ambiţii politice, nu rezolvarea efectivă a problemelor”, a completat preşedintele interimar Adrian Ţolea.

 

* * *

   Pentru drumurile judeţene, Consiliul Judeţean alocă în acest an 52 de milioane de lei:
 

- fonduri proprii, 14 milioane de lei
 

- Sântana-Zimand;

- Nădlac-Pereg (6 km);

- Dorobanţi-Macea (rest de 3 km);

- Zimandcuz-Şofronea (începere lucrări);

- Tauţ-Camna (primul lot);

- Olari-Sânmartin (cu începere din Şimand);

- Firiteaz-limită jud. TM).
 

- credit, 13.350.000 lei
 

- Pâncota-Seleuş;

- Neudorf-limită jud. TM.
 

- 10 milioane lei de la Ministerul Dezvoltării, în cadrul PNDL
 

- Arad-Felnac.
 

- 15 milioane pentru partea de reparaţii şi întreţinere
 

          La acestea se adaugă şi fondurile POR (Programul Operaţional Regional), pentru obţinerea cărora Consiliul Judeţean a încotmit procedurile. Proiectele propuse sunt:
 

- Arad-Buteni – cu prioritate;

- Sâmpentru German-limită jud. TM (spre Gelu);

- Secusigiu-limită jud. TM (spre Periam);