Trafic restricţionat temporar pe teritoriul Ungariei pentru automarfare

Data publicare: Vineri, 26 Februarie, 2016 Total: 3242 accesari

Autorităţile de frontieră ungare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, prin intermediul Punctului de Contact Oradea, că, începând cu data de 01.03.2016 ora 23.00 (ora României) până în data de 04.11.2016 ora 22.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, în  weekend-uri sau în zilele de sărbători  legale.

 

Exceptie de la aceste măsuri luate de autorităţile maghiare fac automarfarele care transporta mărfuri perisabile (inclusiv fructe, legume si produse derivate din acestea) transporturile de produse inflamabile, chimice etc.

 

Având în vedere acest fapt, autorităţile de frontieră efectuează controlul comun pentru iesirea din Romania (respectiv intrarea in Ungaria) pentru acest tip de mijloace de transport, însă, conform legislaţiei statului vecin, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, pâna la încheierea restricţiei de circulatie pe drumurile publice.

 

Politistii de frontierâ români cooperează cu autoritatile de frontieră din Ungaria, în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unor control operativ pentru acest tip de mijloace de transport (ex. redirectionarea TIR-urilor spre toate punctele de frontiera de la graniţa comună).

 

I.T.P.F. Oradea a luat toate măsurile ce se impun pentru ca traficul de călători şi autoturisme să se desfăşoare în condiţii normale, operativ, fluent şi civilizat, în prezent acesta desfăşurându-se în condiţii normale.