Alimentul cu beneficii dovedite în combaterea obezității infantile

Data publicare: Marti, 12 Ianuarie, 2016 Total: 4260 accesari




Copiii și adolescenții care consumă regulat iaurt au un aport caloric și de grăsimi mai redus, un aport crescut de calciu, potasiu și vitamina D, valori mai mici pentru indicele de masă corporală, circumferința taliei și mărimea pliului subscapular, susțin specialiștii.

 

 

Această concluzie a medicilor a venit în contextul în care obezitatea infantilă se află în creștere în întreaga lume, după cum arată un plan de acțiune recent al Organizației Mondiale a Sănătății, notează Agerpres.
 

Potrivit nutriționiștilor și diabetologilor, obezității infantile îi sunt asociate probleme serioase de sănătate, ce nu ar trebui ignorate: rezistența la insulină și diabetul de tip 2, sindromul cardiometabolic, efectul pro-inflamator, ficatul gras cu risc de fibroză și complicații, predispoziția crescută la astm în forme severe, efectul imunosupresiv, riscul crescut de scleroză multiplă și boală malignă la maturitate, tulburări psihologice și altele, dezvoltate în copilărie sau, ulterior, ca adult.
 

"Obezitatea în rândul copiilor este o preocupare importantă pentru specialiștii din întreaga lume. Această afecțiune este un factor de risc pentru apariția unor complicații și boli grave, precum diabetul de tip 2, chiar și în rândul populației foarte tinere. În Statele Unite, în urmă cu un deceniu, mai puțin de 3% din cazurile de diabet nou descoperite la adolescenți erau de tip 2, în timp ce în prezent ponderea acestora a crescut la 45%. Combinată cu un program susținut de mișcare, alimentația adecvată este prima și cea mai eficientă soluție pentru scăderea prevalenței obezității, iar consumul zilnic de lactate și îndeosebi de iaurt este o necesitate la orice vârstă, beneficiile acestui consum fiind demonstrate în studii recente efectuate la copii și adolescenți", a declarat dr. Cornelia Bala, președintele Asociației Române a Educatorilor în Diabet (ARED), potrivit unui comunicat remis presei.
 

Astfel, în perioada de creștere, acumularea de calciu în organism ajunge de la cca 25 g la naștere până la 1.100 — 1.200 g la adolescent, ritmul de creștere și mineralizare a sistemului osos fiind mai mare decât cel al masei corporale. De aceea, asigurarea necesarului de calciu și vitamina D în alimentația copilului și a adolescentului este de o importanță capitală pentru ca acesta să devină un adult sănătos.



(P) Desigur, calitatea produselor consumate e mereu esenţială!

 

Helvetica Milk, prin precupările constante privind siguranţa alimentelor, oferă satisfacție clienţilor săi, iar satisfacţia este determinată de calitatea și siguranța produselor pe care ți le oferă! Calitatea şi siguranţă produselor este responsabilitatea tuturor angajaţilor companiei şi este parte integrantă a culturii organizatorice a firmei.


Compania oferă o gamă largă de produse lactate proaspete, astfel încât să beneficiezi de doza zilnică de sănătate!

 

Pentru informații suplimentare despre Helvetica Milk și produsele disponibile, poți accesa pagina web a companiei, www.helveticamilk.ro