Handbal: România vs Norvegia, astăzi în semifinalele Campionatului Mondial

Data publicare: Vineri, 18 Decembrie, 2015 Total: 4063 accesari

Echipa naţională de handbal feminin a României va întâlni, astăzi, în semifinalele Campionatului Mondial din Danemarca, selecţionata Norvegiei, după o calificare istorică obţinută, miercuri seară, în faţa selecţionatei Danemarcei.
 

Meciul dintre România şi Danemarca este programat la ora 21:45.
 

În cealaltă semifinală a Campionatului Mondial de handbal se vor duela Olanda şi Polonia, în timp ce învinsele Franţa, Rusia, Muntenegru şi Danemarca vor evolua pentru clasarea finală pe locurile 5-8.

 

Tricolorele s-au calificat în semifinale după ce au dispus, miercuri, la Herning, cu scorul de 31-30 după prelungiri, de reprezentativa ţării gazdă, se arată pe timpul.md.
 

România a eliminat, în optimi, campioana mondială en-titre, Brazilia, cu scorul de 25-22 (13-8), anterior încheind pe locul patru în grupa D.
 

Obiectivul naţionalei României la CM din Danemarca a fost clasarea pe unul din primele opt locuri, acesta fiind deja îndeplinit.
 

Semifinalele se vor disputa vineri, atunci când sunt programate şi primele meciuri pentru locurile 5-8, iar finalele pentru medalii, precum şi meciurile pentru locurile 5-6 şi 7-8, duminică.
 

Campionatul Mondial reprezintă şi un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, câştigătoarea competiţiei obţinând calificarea direct, în timp ce echipele de pe locurile 2-7, alături de alte şase echipe cu cel mai bun ranking continental, vor avea drept de joc la turneele preolimpice, programate în perioada 18-20 martie 2016. Echipele calificate la turneele preolimpice vor fi anunţate de IHF după încheierea CM din Danemarca.
 

La ediţia din 2013, echipa României s-a clasat pe locul 10, ultima medalie mondială - argint - datând din 2005, iar titlul mondial a fost cucerit de Brazilia, aminteşte sursa citată.
 

Echipa României este singura din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial.




foto: prosport.ro