Filmul "Războiul Stelelor: Trezirea forţei", de azi în România – VIDEO

Data publicare: Vineri, 18 Decembrie, 2015 Total: 2446 accesari

"Star Wars: The Force Awakens", cel mai recent film din franciza epică ştiinţifico-fantastică, va fi lansat vineri pe marile ecrane româneşti, în format 3D, în variantă subtitrată şi dublată, IMAX 3D şi 4DX, în varianta subtitrată.

 

Pelicula este o continuare a faimoasei saga create de George Lucas, iar acţiunea se petrece la 30 de ani distanţă de la episodul al şaselea al seriei, "Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi", lansat în 1983, notează Mediafax.
 

Filmul "Războiul Stelelor: Trezirea Forţei" este distribuit de Forum Film România, iar biletele s-au pus deja în vânzare în cinematografele partenere.

 

Din distribuţia celui de-al şaptelea episod al francizei fac parte, între alţii, Harrison Ford, Daisy Ridley, Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Peter Mayhew, Gwendoline Christie, Oscar Isaac şi Simon Pegg.
 

"Star Wars" reprezintă o amplă saga despre spaţiul cosmic, iniţial conceput de George Lucas, şi care cuprinde aventurile unor variate personaje fantastice într-o galaxie îndepărtată, acum mult, mult timp. Seria a debutat cu un prim film în 1977, urmat de alte două, la o distanţă de trei ani fiecare, care au generat un adevărat fenomen internaţional, dând naştere unei bogate culturi a fanilor.
 

În spiritul popularităţii trilogiei, la peste un deceniu distanţă, a fost creată o continuare de trei episoade, a cărei acţiune se petrece înaintea primei serii. Încasările au fost pe măsura succesului: în 2008, la capătul a şase episoade, saga "Star Wars" adunase câştiguri de 4,3 miliarde de dolari, fiind a treia cea mai bine vândută serie cinematografică, după francizele "James Bond" şi "Harry Potter".
 


 

În 2012, Disney a cumpărat compania Lucasfilm şi a anunţat o nouă trilogie a seriei, primul episod fiind "Star Wars: Trezirea forţei".
 

În noul film, Han Solo (interpretat de Harrison Ford) trece printr-o schimbare şi, dintr-un cinic al Forţei, devine un personaj care le spune eroilor că totul este adevărat. Practic, Han Solo nu îşi schimbă caracterul, e pur şi simplu mai înţelept şi nu aspiră la poziţia lui Obi-Wan Kenobi.
 

Rey (Daisy Ridley) şi Finn (John Boyega) se întâlnesc pentru prima dată, iar acest lucru este ilustrat într-un scurt clip video transmis la ABC. Secvenţa cuprinde şi câteva imagini cu luptele epice cu câini, dar şi o privire de câteva secunde în camera de război a Alianţei Rebele.
 

Pentru multe dintre noile personaje ale ultimei pelicule din serie, Luke Skywalker pare să fie personajul negativ. Iar, potrivit trailerului, Han Solo se vede nevoit să le spună lui Finn şi Rey că evenimentele din trilogia originală "Star Wars" au fost reale. Aparent, trupele Primului Ordin au fost crescute sub auspiciile fostului Imperiu şi au fost învăţate totul despre aventurile lui Luke Skywalker, într-o mişcare de propagandă care susţine că Luke a fost un nemernic care a distrus binevoitorul Imperiu.
 

În plus, în noua producţie nimeni nu i se mai adresează personajului Leia cu apelativul "Prinţesă", ci cu formula "Generale". Potrivit lui J.J. Abrams, există un moment când un personaj i se adresează cu vechiul apelativ, dar nu se ştie nici cine, nici în ce context. Producătorii nu au comentat nimic despre asta, iar declaraţiile actriţei Carrie Fisher, care o joacă pe Prinţesa Leia, s-au axat doar pe faptul că i s-a cerut să slăbească 15 kilograme pentru a juca, în continuare, iconicul rol.
 

Recent, publicaţia The Hollywood Reporter anunţa că peste 2.500 de actori, între care Ansel Elgort, Tom Felton - interpretul personajului Draco Malfoy din seria "Harry Potter" - şi Joshua Sasse, iubitul cântăreţei Kylie Minogue, s-au înscris pentru a participa la audiţiile pentru rolul Han Solo din următorul film din saga "Star Wars", ce va fi lansat în 2018.