Dacian Cioloș s-a întâlnit cu premierul britanic David Cameron

Data publicare: Miercuri, 09 Decembrie, 2015 Total: 2324 accesari

Premierul britanic David Cameron a avut azi la Palatul Victoria, o întâlnire cu prim-ministrul român Dacian Cioloș.

 

Oficialul britanic, care efectuează o vizită oficială în România, a discutat circa o jumătate de oră cu omologul său român, iar după-amiază va fi primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis.
 

Premierul Dacian Ciolos a afirmat, marți, că România dorește rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, precizând că acest lucru ar fi benefic pentru ambele părți: atât pentru Londra, cât și pentru Bruxelles, amintește Agerpres.
 

"România în mod clar a afirmat deja: dorim rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, e un lucru atât în interesul Marii Britanii, cât și al Uniunii Europene. În mare parte, pornim cu o abordare pozitivă a punctelor puse în discuție de către Regatul Unit al Marii Britanii", a declarat Cioloș în cadrul discuțiilor pe care le-a avut cu membrii comisiilor parlamentare reunite pentru afaceri europene.
 

El a adăugat că la Consiliul European care va avea loc săptămâna viitoare Regatul Unit al Marii Britanii va face câteva propuneri de "reformare sau de adaptare a modului de funcționare a Uniunii Europene" în contextul în care Londra pregătește un referendum legat de rămânerea sau părăsirea UE.