Germania: Materiale medicale de peste 100.000 de euro pentru tratamentul răniților în Colectiv

Data publicare: Joi, 26 Noiembrie, 2015 Total: 3114 accesari


Un transport de materiale medicale, constând într-un aparat portabil pentru tratamentul cu ultrasunete şi pansamente, a sosit, miercuri, la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", iar alte aparate sunt aşteptate să ajungă şi în zilele următoare, valoarea totală a ajutorului oferit de Guvernul Federal din Germania pentru victimele incendiului din clubul Colectiv ridicându-se la 100.000 de euro.

 

"Un alt transport de tehnică medicală avansată, conţinând, printre altele, aparatură pentru ventilaţie mecanică şi monitoare multi-parametru pentru tratamentul medical intensiv al victimelor incendiului, urmează să sosească în curând, deoarece la acestea perioadele de livrare sunt mai lungi. Valoarea totală a ajutoarelor medicale germane se ridică la 100.000 de euro", se arată într-un comunicat al Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti, transmite bursa.ro.

 

Valoarea aparatului portabil pentru tratamentul cu ultrasunete este de 7.400 de euro.

 

De asemenea, săptămânile trecute, au fost transportaţi în Germania cinci pacienţi pentru tratamente medicale. În acest scop, la Bucureşti a sosit mai întâi o echipă alcătuită din trei medici germani, pentru a identifica pacienţii transportabili în Germania.