Cum îşi ajută Facebook utilizatorii să-i uite mai ușor pe foștii parteneri

Data publicare: Luni, 23 Noiembrie, 2015 Total: 5187 accesari

Facebook a început să testeze recent o serie de instrumente opționale ce permit utilizatorilor să limiteze interacțiunile pe rețeaua socială cu foștii lor parteneri.

 

Cu ajutorul noilor instrumente vor putea fi văzute mai puțin pe Facebook numele sau fotografia de profil a unui fost partener fără a-l scoate din lista de prieteni sau a-l bloca, precizează compania americană într-un mesaj postat pe blog-ul său oficial, citat de AFP şi Agerpres.
 

Rețeaua de socializare propune de mult timp utilizatorilor săi să-și precizeze situația amoroasă, oferind, pe lângă celebrul "într-o relație complicată", opțiunea de a se declara "celibatar" sau "în relație" (în acest ultim caz cu o serie de alte variante, cum ar fi "logodit", "căsătorit", "în uniune civilă" și chiar "divorțat" sau "despărțit").
 

Noile instrumente sunt declanșate atunci când un utilizator modifică statutul situației amoroase pentru a semnala că o relație este încheiată. Facebook propune apoi o serie de opțiuni.
 

Utilizatorul poate alege să limiteze apariția în secțiunea Noutăți a profilului său a postărilor foștilor parteneri sau să continue să le urmărească activitatea la fel ca înainte. În același mod, poate decide, sau nu, să ascundă fostului partener propriile fotografii, clipuri și actualizări de stare. Și un al treilea instrument oferă posibilitatea de a edita, dacă este necesar, în bloc sau de la caz la caz, postări vechi, pentru a elimina astfel identificări pe fotografii ale cuplului.
 

"Începem să testăm aceste opțiuni în SUA pe dispozitive mobile și vom face schimbări și vom extinde disponibilitatea lor în funcție de ceea ce vor spune utilizatorii", a informat Facebook, care a precizat că toate aceste aplicații sunt opționale. Grupul a explicat că va face schimbările și va extinde implementarea lor în funcție de feedback-ul utilizatorilor.