Hackerii Anonymous amenință organizația Statul Islamic: „Vă vom găsi. Războiul a început!” - VIDEO

Data publicare: Luni, 16 Noiembrie, 2015 Total: 5331 accesari

Hackerii Anonymous au anunțat că iau în calcul atacarea grupării jihadiste Statul Islamic (SI), care a revendicat atentatele teroriste comise vineri noaptea la Paris și soldate cu 129 de morți și cel puțin 350 de răniți, relatează luni site-ul cotidianului francez Le Monde, citat de Agerpres.

 

În timpul weekend-ului, mai multe înregistrări video și mesaje au fost difuzate pe mai multe rețele de socializare online, amenințând Statul Islamic cu "numeroase atacuri cibernetice".

 

"Aceste atentate nu pot rămâne nepedepsite; de aceea, hackerii Anonymous din lumea întreagă vă vor urmări, lepădăturilor care ucideți oameni nevinovați!", se arată într-unul dintre mesajele adresate direct organizației jihadiste.


"Să știți că vă vom găsi. Vom lansa operațiunea cea mai importantă realizată vreodată contra voastră, așteptați-vă la numeroase atacuri cibernetice! Războiul a început, fiți pregătiți!", menționează un alt mesaj.




Hackerii Anonymous au "declarat război" deja grupării Statul Islamic după atentatul din luna ianuarie de la sediul publicației Charlie Hebdo din Paris și au lansat operațiunile #OpCharlieHebdo și #OpISIS. "Așteptați-vă la o reacție masivă și frontală din partea noastră întrucât lupta pentru apărarea acestor libertăți este însăși fundamentul mișcării noastre!", se putea citi într-un comunicat Anonymous dat publicității pe 7 ianuarie, data atacului armat de la sediul săptămânalului Charlie Hebdo.


Începând de atunci, Anonymous a publicat o listă de 9.200 de conturi de Twitter care au legătură cu gruparea jihadistă Statul Islamic, pentru a determina rețeaua de socializare să le suprime. Obiectivul era acela de a avea "un impact serios asupra capacității Statului Islamic de a-și desfășura propaganda și a recruta noi membri".


La zece luni după atacul de la redacția săptămânalului Charlie Hebdo, Franța este din nou în stare de șoc după un val de atentate teroriste fără precedent. În țară a fost instituită starea de urgență după seria de atacuri comise vineri noaptea în șase locuri diferite din Paris și soldate cu 129 de morți și cel puțin 350 de răniți, dintre care 99 în stare foarte gravă, potrivit celui mai recent bilanț. Potrivit sursei citate, până în prezent autoritățile franceze au identificat 103 dintre persoanele decedate în atentate.