Incendiul din Colectiv - Raed Arafat: Toţi cei zece răniţi au ajuns cu bine în Marea Britanie şi Norvegia

Data publicare: Luni, 09 Noiembrie, 2015 Total: 1962 accesari

Toţi cei 10 răniţi în incendiul din Colectiv care au fost transferaţi duminică au ajuns cu bine în Marea Britanie şi Norvegia, medicii din Londra care i-au aşteptat la aeroport fiind impresionaţi de modul în care au fost transportaţi, a declarat astăzi pentru Mediafax secretarul de stat Raed Arafat.

 

"Am avut câţiva pacienţi în stare critică, dar nu au fost probleme pe durata transportului. Toţi au ajuns cu bine, iar medicii de la Londra care i-au aşteptat la aeroport au fost impresionaţi de felul în care au fost transportaţi. Este un nou standard pentru transportul aerian al pacientului ars în stare critică, au spus medicii englezi", a declarat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

 

Dintre pacienţii transferaţi duminică de la spitale din ţară în unităţi sanitare, cei aflaţi în stare critică au rămas toţi în Marea Britanie, a mai spus secretarul de stat.
 

Raed Arafat a precizat că azi are înâlnire cu alte echipe de doctori din Germania şi Franţa, pentru a se stabili dacă alţi răniţi vor putea fi transportaţi în străinătate sau rămân să îi îngrijească în ţară.
 

Potrivit unor surse medicale, în Marea Britanie au fost transferaţi duminică, cu aeronava NATO, în jurul orei 23.00, Alexandru Olivian Olteanu şi Elena Niţu - de la Spitalul de Arşi, Iulian Rob, Vlăduţ Roberto şi Tudor Golu - de la Spitalul Universitar de Urgenţă, Corina Gabriela Ioniţă - de la Spitalul Elias, Cristian Răducanu şi Costin Dumitrache - de la Spitalul Militar, Cristian Daniel Mitroi - Spitalul Floreasca, iar în Norvegia a ajuns Marius Frăţoaica - de la Spitalul Bagdasar-Arseni.
 

Tot duminică, la ora 17.00, a fost transferat spre un spital din Israel Cătălin Mircea Ilniţchi, care era internat la Spitalul Floreasca.

 

Iniţial, aeronava NATO trebuia să transporte 12 pacienţi în Marea Britanie (nouă), Norvegia (doi) şi Finlanda (unul), iar printre aceştia era şi un adolescent în vârstă de 18 ani. Duminică seară, starea a doi dintre răniţi s-a deteriorat, astfel că aceştia au rămas internaţi în spitalele din Capitală.
 

Până acum, 35 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv au fost transportate spre spitale din străinătate, însă trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum. Alţi doi răniţi au decedat sâmbătă, după ce au ajuns în Olanda.
 

În urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, au decedat 45 de persoane şi alte aproximativ 150 au fost rănite şi internate în spitale din Capitală, aminteşte sursa citată.

 




foto: hotnews.ro