Klaus Iohannis despre demisia Guvernului: A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă

Data publicare: Miercuri, 04 Noiembrie, 2015 Total: 1990 accesari

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că așteaptă ca premierul Victor Ponta să-i înainteze demisia, arătând că joi sau vineri vor avea loc consultările cu partidele parlamentare.

 

"Acum avem o situație nouă, un guvern demisionar. Aștept ca prim-ministrul demisionar să-mi înainteze demisia Guvernului și imediat voi lua legătura cu partidele parlamentare și voi convoca consultări cu partidele. Aceste consultări, în varianta optimală, vor avea loc mâine, cel târziu poimâine", a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, notează Agenţia Naţională de Presă.
 

El a precizat că, până la sfârșitul acestei săptămâni, vrea să finalizeze prima rundă de consultări pentru a avea o imagine despre cum văd partidele soluționarea acestei situații.
 

"Vom avea un Guvern interimar, vom avea o soluție pe care o voi comunica atunci când ea se cristalizează", a arătat Iohannis.
 

Cu privire la variantele lansate de partide și analiști, șeful statului a susținut că nu dorește să intre în detalii tehnice.
 

"După ce vom parcurge următorii pași, după prima rundă de consultări, voi veni în fața opiniei publice și voi expune primele concluzii, opinia mea în ce privește demersul ulterior, însă aceste schimbări sunt doar un nou pas, un pas important, dar doar un pas în direcția schimbării politicii românești, în direcția îmbunătățirii performanței clasei politice românești, despre o politică așa cum o dorim cu toții, pragmatică și transparentă. Mai este mult de făcut. Nu putem să credem că o simplă schimbare a Guvernului rezolvă problemele României, nici măcar problemele clasei politice. Este nevoie de mult mai mult. Eu sunt dispus să-mi asum aceste demersuri care, în final, vor duce la un altfel de politică în România, o politică pentru cetățeni, previzibilă și transparentă", a declarat Iohannis.
 

Preşedintele a subliniat faptul că Guvernul a demisionat "foarte târziu", mai scrie Agerpres.
 

"A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă. Dacă s-ar fi respectat și s-ar fi impus respectarea normelor și a legilor niciunul nu ar fi trebuit să moară", a spus Iohannis.