INTERVIU: Beatrice Cioflică, Broker Owner RE/MAX GOLD, vorbeste despre ce inseamna o afacere in imobiliare

Data publicare: Vineri, 30 Octombrie, 2015 Total: 6348 accesari

Beatrice Cioflică este unul dintre antreprenorii aradeni care a reusit sa gaseasca o nisa pe piata locala si sa o exploateze. Este vorba de o afacere imobiliara, Beatrice fiind Broker Owner al agentiei imobiliare RE/MAX GOLD, parte a retelei internationale RE/MAX, alaturi de alte agentii din Romania.

 

Ne-am dorit sa aflam de la Beatrice ce a facut-o sa inceapa un business in acest domeniu si care sunt tendintele pe piata.

 

Ce ne puteti spune despre RE/MAX si de ce investiti in acest business?
 

RE/MAX este o retea care face parte dintr-un sistem de franciza global, lider mondial in real estate care se bazeaza pe atragerea de agenti productivi, carora li se ofera ca suport cel mai bun pachet educational, notorietate, oportunitati incredibile si avantaje competitive.
 

Am investit in acest business intrucat mi-am dat seama, in cei sase ani de experienta, ca fara un brand puternic care sa furnizeze credibilitate si notorietate in piata aceasta afacere nu este sustenabila si nu se poate dezvolta. Ori ca sa iti construiesti prin propriile forte un brand puternic la nivel national presupune, pe langa un efort financiar urias, si o perioada foarta indelungata de timp. Ca atare, in urma unei analize atente a ceea ce ofera principalele branduri globale de real estate, am decis sa ne alaturam retelei RE/MAX, numarul 1 mondial in domeniu, care a cunoscut cea mai dinamica dezvoltare in SUA si Canada, dar si in Europa mai ales in pietele emergente.

 

Cum a inceput afacerea RE/MAX pe care o detineti in acest moment?
 

Am prestat servicii imobiliare de timp de 6 ani, perioada in care am observat o criza acuta de agenti care sa fie dedicati profesiei. Astfel, afilierea la RE/MAX a debutat ca o consecinta naturala si, in acelasi timp, ca o necesitate de a livra servicii de calitate clientilor nostrii.

 

 

De ce ati ales domeniul imobiliar? Ce v-a atras in aceasta zona?
 

Am optat pentru acest domeniu intru-cat este unul extrem de dinamic si profitabil unde intalnesti la fiecare pas noi provocari care te determina sa progresezi. Atractia spre acest domeniu o reprezinta multitudinea de oportunitati si posibilitatile de dezvoltare, practic nelimitate.

 

De cand activati in acest domeniu si care au fost cele mai mari dificultati intampinate?

 

Activez pe piata imobiliara din 2007 si trebuie sa recunosc ca nu a fost usor. Am traversat si perioada de boom imobiliar, cu foarte multe tranzactii de succes, dar m-am confruntat si cu perioada de blocaj a pietei imobiliare, odata cu inceperea crizei economice in 2009. Dar problemele cele mai dificile cu care ne confruntam si astazi sunt imaginea negativa a agentului imobiliar din Romania si, de aici, o reticenta a clientilor potentiali in a colabora cu agentiile imobiliare. In acest sens misiunea noastra este educarea pietei in ceea ce priveste beneficiile colaborarii cu un consultant imobiliar profesionist.

 

Care sunt motivele pentru care un vanzator sau un cumparator ar alege sa lucreze cu RE/MAX si nu cu o alta agentie imobiliara din Arad?

 

Principalele aspecte care ne diferentiaza de restul agentiilor sunt: cursurile de specialitate de care beneficiaza fiecare agent RE/MAX, reprezentarea exclusiva care s-a dovedit a fi foarte eficienta, livrarea de servicii de consultanta, analiza de piata, plan de markenting, reteua si vizibilitatea maxima, platforma IT integrata de care ne bucuram acum intrucat este mult mai dinamica si usor de folosit.

 

Cu ce se diferentiaza agentii RE/MAX de alti agenti imobiliari?

 

Agentul RE/MAX se diferentiaza de restul agentilor prin faptul ca este un agent liber profesionist care isi gestioneaza timpul in favoarea sa, are acces permanet la platforma educationala, colaboreaza si relationeaza cu reteua nationala si internationala, beneficiaza de o tehnologie avansata de pregatire pentru listarea proprietatilor si abordarea clientilor si, nu in ultimul rand, se bucura de notorietatea unui brand recunoscut la nivel national si international.

 

Care sunt cele mai cumparate locuinte in Arad si cum explicati acest lucru?

 

Cele mai tranzactionate locuinte sunt apartamentele cu 2 camere si, aproape in aceeasi masura, cu 3 camere, situate in blocuri vechi. Acest lucru se datoreaza faptului ca, preturile fiind mai reduse, se pot accesa credite prin Prima Casa sau ipotecar.

 

Ce tipuri de locuinte cauta aradenii, ca si suprafata, nr. de camere, locul este amplasat si alte detalii de acest tip?

 

Pe piata aradeana, cererea cea mai ridicata este pentru apartamente 2 si 3 camere, cu suprafete intre 62 mp si 90 mp utili, decomandate, etaj intermediar, cu centrala proprie, situate in zone centrale precum Malul Muresului, Vlaicu, Micalaca. Acestrea trebuie sa aiba acces facil la mijloace de transport in comun, scoli, gradinite, zone comerciale. In ceea ce priveste preturile, acestea trebuie sa fie situate intre 23.000 Euro si 50.000 Euro.

 

Ce sfaturi aveti pentru un antreprenor in imobiliare?

 

Piata de real estate este in plin avant, de aceea cel mai important lucru pentru cei care aleg acest domeniu este instruirea si pregatirea pentru a oferi clientului ceea ce are nevoie si de a aduce un plus de valoare.
 

 

Ce alte afaceri sau joburi ati avut inainte de acest business?

 

Am absolvit Facultatea de Drept si am efectuat o practica de 2 ani in acest domeniu dupa care drumul meu a luat o alta directie, mai precis domeniul vamal unde, avand si calitatea de expert vamal, am participat si cooperat cu succes la dezvoltarea unei societati de comisionare vamala pentru o perioada de 7 ani, respectiv pana in anul 2007. Incepand din acest an datorita diminuarii activitatii vamale, m-am indreptat spre un alt domeniu la fel de dinamic, cel de real estate.

 

Care este formarea dvs. profesionala si de ce ati ales aceasta cale in afaceri?

 

Temelia o reprezinta diploma de consilier juridic fiind si profesia mea de baza, dar ulterior m-am lasat cucerita, mai exact din anul 2007, de acest sector de real-estate care m-a captivat inca de la inceput datorita ritmului alert in care se intampla lucrurile.

 

Sunteti in cautare de angajati in acest moment? Daca da, ce calitati trebuie sa intruneasca acesta?

 

Principalul nostru obiectiv este recrutarea de agenti care vor avea ulterior, statutul de asociati in vanzari. Preferam sa recrutam o persoana capabila pe care sa o formam in cadrul retelei noastre prin participarea la cursurile de training sustinute la Cluj. Ceea ce cautam la un viitor agent este sa aiba in primul rand spirit antreprenorial, sa ii faca placere sa relationeze cu oamenii, sa afiseze o atitudine pozitiva , sa fie disciplinat, sa stie sa asculte si sa se plieze pe nevoile clientului si nu in ultimul rand sa fie deschis spre invatare.