Cum arată un DEŞERT după PLOAIE

Data publicare: Vineri, 30 Octombrie, 2015 Total: 10693 accesari







După o serie de ploi devastatoare care au căzut peste cel mai uscat deşert din lume, natura a revenit la viaţă într-un mod spectaculos, scrie Daily Mail,
citat de Mediafax.

 



 

Atunci când te gândeşti la deşertul Atacama îţi imaginezi un cadru sterp şi lipsit de viaţă, însă în acest an, în timpul sezonului ploios, o transformare uimitoare a făcut ca întreaga zonă să înflorească sub culoarea roz. Este cea mai frumoasă imagine din ultimii 18 ani surprinsă în deşertul Atacama, scrie cotidianul Daily Mail



 

O dată la 5-7 ani, deşertul Atacama din Chile este “împodobit” cu un covor de o culoare roz uimitoare, ceea ce face ca întreg peisajul arid să se transforme.
 

După ploi, deşertul s-a acoperit cu un covor de flori multicolore, aici cresc peste 200 de specii de plante şi mirosul lor este unul puternic parfumat, spun martorii, care asistă la cea mai grandioasă explozie a naturii. Mai mult, ca prin minune, au apărut şi păsări, insecte, şopârle şi rozătoare.
 

 

Daniel Diaz, director în cadrul Autorităţii Naţionale de Turism din Chile, a declarat: "Înflorirea a avut loc de două ori în acest an, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria cunoscută a ţării noastre, suntem complet surprinşi".

 

Peisajul pictat în roz este de aşteptat să dureze doar câteva zile, până în luna noiembrie. Aproximativ 20.000 de turişti sunt aşteptaţi să viziteze zona. După aceea, deşertul se va instala din nou pentru ani întregi.

 

Deşertul Atacama nu este singurul din lume în care se petrec astfel de fenomene: şi unele deşerturi din statul american Utah au experimentat situaţii similare, susţin sursele citate.