Paza de coastă greacă a salvat în weekend peste 2.550 de migranţi în estul Egeei

Data publicare: Luni, 19 Octombrie, 2015 Total: 3641 accesari


Paza de Coastă greacă a anunţat azi că a salvat 2.561 de persoane, într-o serie de operaţiuni care au avut loc în weekend, în estul Mării Egee, în contextul în care criza migraţiei continuă, relatează AP în pagina electronică, citată de Mediafax.

 

Paza de coastă a precizat astăzi că cele peste 2.550 de persoane au fost salvate în cadrul a 69 de operaţiuni, de vineri dimineaţa şi până în această dimineaţa, în apropierea a opt insule de la Egeea.
 

Acest număr nu-i include pe cei care au reuşit să ajungă la ţărm de pe coastele Turciei vecine, de cele mai multe ori cu ajutorul unor ambarcaţiuni supraaglomerate şi imporprii navigaţiei.
 

Trupurile neînsufleţite a două femei, unui bebeluş şi unui adolescent au fost descoperite în apropierea insulei izolate Kastelorizo, după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat.
 

Alte 12 persoane au fost salvate de ambarcaţiuni care navigau în zonă.
 

Aceste decese au avut loc doar la o zi după ce un băiat în vârstă de şapte ani a murit căzând în apă dintr-o ambarcaţiune în care se aflau aproximativ 80 de persoane şi care a ajuns pe Insula Agathonissi.

 


foto:www.breitbart.com